2010. június 19., szombat

praktikus tanácsok aranyérre


Fájdalmas, égető, viszkető csomó odalent. A beteg sok esetben öngyógyító házi szerekkel és vény nélküli gyógyszerkészítményekkel gyorsan és hatékonyan szabadulhat meg állandó útitársa, az aranyér kellemetlenkedéseitől.

Az aranyér kialakulásának igen gyakori oka a székrekedés, a beszáradt, kemény széklet erőltetett továbbítása a végbél felé. Az alsótáji (végbélnyílás-környéki, a végbélzáró izmon belüli vagy kívüli) kis visszerek kiszélesednek és megduzzadnak, ha a nehezebb székletürítés miatt a nyomás jelentősen megnő. A visszerek és a környező részek egy vagy több kis dudort képeznek, melyeket aranyérnek nevezünk. A legtöbb esetben ez nem veszélyes és nem életet fenyegető állapot. Az aranyér tünetei rendszerint enyhék és átmenetiek, legtöbbször irritáció, fájdalom és időközönként jelentkező felületi vérzés fordulhat elő. A végbélnyíláson kívüli aranyér könnyen tapintható rugalmas csomó formájában, a belső csomókat, melyek 2-4 centiméterre helyezkednek a végbélnyílás pereme felett, szakorvos diagnosztizálja gumikesztyűs, előzőleg megvazelinezett ujjával. A konzervatív kezelési módszerek, mint az étrendi változtatások, a bélmozgás megfelelő beállítása, a helyi terápia, a mikrokeringési zavarokat helyreállító gyógyszerek alkalmazása, az esetek többségében tünetmentessé tehetik az aranyeret.

Aranyat érő tudás!!
A sok ülő munka vagy a hosszú ideig tartó helyben állás ellensúlyozásaként rendszeres testmozgás végzése ajánlott, így az aranyér sikeresen kivédhető, és közben testünk egésze is jól érzi magát A székrekedés legjobb ellenszere a víz. Napi 8 pohár, mintegy 2 liter ásványvíz rendkívül hatékony a széklet lágyításában és a bélmozgás helyes ütemének fenntartásában. Vannak, akiknél az éhgyomorra elfogyasztott, citrommal ízesített forró víz hoz igazi eredményt.

. Egyes gyógyszerek mellékhatásként székrekedést okozhatnak, ilyen például a fájdalom és köhögéscsillapító kodein, a vastartalmú készítmények, vizelethajtók, egyes savmegkötők, antipszichotikus hatású vegyületek.

Az étrendváltás csak akkor hatásos, ha komolyan vesszük a szükségérzetet. A későbbre halogatás, a székelési inger elnyomása keményebb és nagyobb széklet létrejöttét eredményezi, aminek szervezetből való eltávolítása újabb csapás a sérülékeny visszerekre

Bő vizet, gyógyfüveket a bűnösre!

Ha a megelőző praktikák ellenére kialakultak az aranyeres tünetek, több lehetőségünk is van a kellemetlen panaszok enyhítésére.

A meleg ülőfürdő csodákat tehet a fájó részeken. A testhőmérsékletű víz hőmérsékletét 5-10 percenként emeljük 40°C-ig. Ezzel a hidroterápiás módszerrel feltételezhetően a végbél belső nyomása csökken, az alkalmazott hőinger hatására a végbél záróizma elernyed, relaxál. Az érintett területek 20 perces, csak vizes fürdőztetése napi 2-3 alkalommal enyhíti a fájdalmat, és kellemes közérzetet biztosít.
A kamillavirágos ülőfürdőt házilag is elkészíthetjük, 10 liter vízhez 50 grammnyi kamillavirágzatra van szükség. Mindössze 10 perc a testhőmérsékletnél kissé hűvösebb vízben, és a külső nemi szervek, valamint a végbélnyílás egyes gyulladásai enyhülnek, a panaszok mérséklődnek. A kamillavirág az arra érzékeny egyéneken bőrgyulladást okozhat, ezért javasolt először a kamillás fürdő kisebb részen való kipróbálása, és csak bőrreakció nélküli esetekben a teljes testfelületen való alkalmazása.

A növényi érvédelem fontos alappillére a közönséges mogyoró. Szív alakú levelei többek között cserzőanyagokat, flavonoidokat, illóolajat tartalmaznak. Összehúzó, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatása révén sebek, visszérgyulladás és aranyeres bántalmak csillapítására alkalmazzák.

A vadgesztenye nagy barna magjaiban eszcin, flavonoidok, cserzőanyagok találhatóak. Kivonatait gyári készítmények formájában eredményesen alkalmazzák visszérgyulladás, visszértágulattal és visszeres csomók képződésével járó állapotok, aranyérbántalmak kezelésében - perifériás keringést és nyirokáramlást javító, a kis erek rugalmasságát fokozó, illetve állapotuk további romlását gátoló hatásának köszönhetően. A vadgesztenye virágait és leveleit aranyér elleni ülőfürdők alkotórészeiként hasznosítják

A magok házilag előállított kivonatainak belsőleg történő alkalmazása helyett, a gyomor-bélrendszeri irritáció elkerülése céljából a hatóanyag-tartalomra bevizsgált gyári készítmények szedése javasolt. A vadgesztenye-készítmények alkalmazása vese- és májkárosodás esetén ellenjavallt, és biztonsági okokból nem ajánlott a várandósság és a szoptatás ideje alatt sem

Kismamajaj!

Terhesség, szülés, gyermekágy - kevés kismama ússza meg a babavárás, gyermekáldás időszakát fájdalmas lenti dudor nélkül. Az aranyér kifejlődése a terhesség alatt visszavezethető a kisbaba nyomására, a hormonszint ingadozására. A gyermekágy végére a csomó okozta kellemetlenségek elmúlhatnak, ha korábban, a terhesség előtt nem volt aranyér.

Terhesség és szoptatás alatt is nyugodtan alkalmazhatóak a homeopátiás készítmények, hiszen nem jelentenek kockázatot sem a babára, sem a mamára. Az aranyér terápiájában egyebek közt az Aesculus hippocastanum, a Hamamelis virginiana, a Nux vomica, a Paeonia officinalis, az Arnica montana homeopátiás hígításainak és adagolási rendjének megválasztását bízzuk homeopata szakorvosra, aki a beteg által elmondott tünetek pontos megismerését követően határozza meg az alkalmazandó szereket.

A titok: kíméletesség!

Az előzőekben már említettük, hogy az aranyér kialakulásában nagy szerepet játszik a székrekedés. Jogos a kérdés, hogy akkor a hashajtók alkalmazása mennyiben jelent segítséget a már kialakult betegségben? A lágyabb széklet természetesen csökkenti az aranyeres panaszokat, ám a hashajtók jelentős része mégis alkalmatlannak bizonyul ilyenkor. A síkosító-bevonó anyagok (pl. a paraffinolaj) más előnytelen hatásuk mellett nem lazítják a székletet, ezért az aranyeres csomók továbbra is erős igénybevételnek vannak kitéve. A drasztikusabb hatású hashajtók pedig a székelési inger által kiváltott görcsökkel ártanak állapotunknak. A széklet állagát lazító, kíméletes hashajtók (például a biszakodil vagy a nátrium-pikoszulfát) viszont megfelelő választásnak bizonyulnak még erős aranyeres panaszoknál is.

Aranyérellenes házipatika-összeállítás

Számos kenőcs, krém, kúp kapható gyógyszertárakban, melyek gyorsan, hatékonyan szüntetik meg a végbéltáji diszkomfortérzést. Külső aranyeres csomók kezelésére szappanos langyos vizes lemosást követően babszemnyi aranyér elleni kenőcs felvitele javasolt a végbélnyílásra és környékére naponta többször is, belső aranyér esetén székletürítés után, illetve lefekvés előtt végbélkúpot vagy kenőcsöt kell felhelyezni, utóbbit a dobozban kapott műanyag feltét, illetve toldalék segítségével. Léteznek olyan kombinált készítmények, melyek érzéstelenítő hatóanyagot, érösszehúzót, fertőtlenítő illóolajat tartalmaznak, ezáltal több támadásponton hatnak, és egyszerre szüntetik meg a gyulladást, a helyi vérzést, viszketést és fájdalmat, továbbá védenek egyes fertőzések ellen.

Az aranyér támogató terápiájában fontos szerepet kap a kalcium-dobezilát nevű vegyület, mely egyrészt a kapillárisfalra gyakorolt jótékony hatása révén helyreállítja a csökkent kapilláris-ellenállást, javítja a véráramlást, másrészt befolyásolja a gyulladásos folyamat egyes lépéseit. A hatóanyag kenőcs, gél, tabletta, kapszula formájában, orvosi előiratra, illetve külsőleges használat esetén, kombináció nélkül vény nélkül is kapható. Ha a gyulladás erőteljes, akkor a kezelőorvos dönthet szteroidtartalmú készítmények alkalmazása mellett, melyeknek segítségével a duzzanat mérséklődik, a fájdalom és a viszketés elmúlik egy héten belül.

Figyelmeztetés

A végbélből származó vérzés vagy a székleten található vér, láz, valamint hosszabb ideig, 1-2 hétig fennálló aranyeres panaszok feltétlenül szakorvosi kivizsgálást igényelnek. A vérzés más súlyos gyomor-bélrendszeri betegségre (akár végbéldaganatra is) utalhat.


Szerző: Pásztiné Gere Erzsébet
Forrás: házipatika.com

2010. június 18., péntek

Reiki tanfolyam


Július 24-25.-én reiki 1 tanfolyamot tart Tibor Mosonmagyaróváron
A Hadnagy u 10 családi házban leszünk. Szombaton 10-20 óráig, vasárnap 9-kb17 óráig tart a tanfolyam. Az ára 14000 ft, és az ismétlőktől 1000 ft-ot kérünk. Hozni kell kis kéztörlőt, papirt és tollat, enni-inni valót és még egy szál virágot is hogy emlékezzünk a szeretetre ha ránézünk a szép csokorra

Érdeklődni:

elek.csilla@freemail.hu

Női összegzés


Kaptam ezt is a női szerepekkel kapcsolatban. Ha érdekel olvasd el, gondolkozz el azon melyik van jelen az életedben milyen szerepet játszol, az Örvény hogyan tud fogva tartani.Ha szoktál összegezni, ezeket tudod használni, ha nem hát kezd el!


"Kívánságra leírom a női energiákkal kapcsolatos megfogalmazásokat, elsősorban azokat amik jellemzőek a nőkre. Ezeket átolvasva ráláthatsz a saját játszmáidra te is.

-Rivalizálás
-Féltékenység
-Birtoklás
-Külsőségek
-A tűz ébrentartása
-Fészekrakó program
-Kisebbrendüség
-Biztonság keresése
-Apaminta kivetítése a férfiakra
-Büszkeség
-Hiúság
-Férfitól való elvárások
-A nőiesség áradása megjelenéskor
-Takarítási mánia
-Anyós kontroll
Vásárlási pótcselekvés
-Aggodalom
-Férfi figyelmétól való függés
-Párkapcsolatról való elképzelés



Az Örvénnyel kapcsolatban is kigyűjtöttük a lehetséges  függőségeket és kötelékeket.
A végén még egy megfogalmazást is leírok az összegzéshez mint megfogalmazási mintát.
Azt tudni kell hogy az Örvény a legerősebb azok közül amik az energiánkat leszedik tőlünk és leginkább a szexualitáson és a vágyainkon keresztül mozgat. Gondolj az Ákos számára, az a címe hogy Örvény.

-A vágy valami után
-Csábítás, szemkontakton keresztül is
-Provokálás
-Az orgazmus érzéséből
-Az orgazmus kergetéséből
-Az orgazmus utáni vágyból
-A szexuális függőségből
-A szexualitás elutasításából
-A  vágy érzéséből
-A vágyakozásból
-A zsákmányszerző programból
-A figyelmemen /csápjaimon/ fennakadt összes férfiból és nőből
-A pornográfiából
-A tűz kergetéséből
-A féltékenységből
-Az irigységből
-A ragadozó programból
-Az ösztön elutasításából
Az a szándékom hogy minden energiám jöjjön vissza az Örvényből / itt lehet részletezni/
Minden köteléket elvágok, ami nem az enyém visszaadom. Minden energiám jöjjön vissza az összes kötésből amit én kötöttem, vagy velem kötöttek, vérszerződésekből, fekete mágiából a jelen életemből, párhuzamos világokból ,DNS szintig. Ez a kötés örökre bomoljon szét és váljon szeretetté. Ez a kapu örökre záródjon be magam mögött. Az én vérvonalam innentől fogva tiszta. Mond ki hangosan a Szántszándék szót.

Ha úgy érzed végeztél az összegzéssel az utolsó levegővétel után még mond :
Tapasztalásomat felajánlom a Föld Anyának,/ Spiritnek, Szellemnek, Istennek / a végén még mond a neved is.

összegzés

 Ma kaptam ezt a "leírást" :


Mindenkinek, aki ebben a világban éli az életét, a személyes múltja határozza meg a létét.

Minden embernek rengeteg lekötött energiája van, ami megakadályozza abban, hogy a döntéseit szabadon hozhassa meg minden pillanatban. A szokásaink váltak életünkké, megerősítve a hiteinkkel, amik a szabadságunk legalapvetőbb korlátai. Ezek a dolgok kisajátítják az életünket, megerőszakolnak bennünket, hogy csakis ezek szerint élhetjük azt, amit életnek nevezünk. 
Minden, a szokásainkból, a hitünkből eredő tettünk, csak tovább erősíti az amúgy is sziklaszilárdnak hitt egónkat. Ezzel a vélt valósággal szemben lépéseket tenni egy nagyon nehéz, viszont annál hatásosabb tett, ami a lényünk szabadságát szolgálja. 
A harcos-utazók egyik legösszetettebb feladata az összegzés (Carlos Castaneda, Taisha Abelar), amin keresztül fölszámolhatjuk a személyes múltunkat, a benne lekötött rengeteg életenergiát, és megteremthetjük magunkat olyannak, amilyenként ebben a világban el tudunk navigálni az életünkben. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, természetesen föl kell tárnunk mindazt magunkban, ami bennünket a szokásaink rabjává tett. Minden viselkedési sémánkat, beidegződött cselekedetünket, reakcióinkat az életünk minden területén számba kell venni, és kitisztázni mindet a gyökeréig, hogy semmi ne tudjon befolyásolni a döntéseinkben. Amikor eljutunk egy-egy minta gyökeréhez, azt megváltoztatva újra teremthetjük önmagunkat, olyannak, amilyennek valójában szeretnénk.

Minden egyes tudatos változtatás, egyre jobban gyengíti a bennünket fogságban tartó idegen elme erejét (Carlos Castaneda), ami az érzékelésünket továbbra is korlátok között akarja tartani. Persze nem fogja könnyen adni magát, hiszen az ittléte múlik rajta. Amikor sikerült megváltoztatni egy dolgot az életünkben, akkor azt lemásolva, finoman megváltoztatva, megpróbál bennünket újra visszacsalogatni a sorba. Hihetetlen stratégiai tárházzal rendelkezik, de nekünk is van „fegyverünk” vele szemben, mégpedig a fegyelmünk. Amikor az összegzéshez fogunk, mindent megpróbál, hogy elterelje a szándékunkat arról, amit kimondtunk. 

A fegyelem segítségével ragaszkodhatunk ahhoz, hogy összegezni akarunk. Persze ehhez nagyfokú kitartás kell. Az a szándék, amivel végre tudjuk hajtani ezt a harcos tettet, a csendből kell, hogy eredjen. Bármiféle más ragaszkodás, csak a lakónkat erősíti, hiszen minden ragaszkodás az elméből ered. 

Az összegzés a lekötött energiáink újra aktivizálását és átcsoportosítását jelenti. Mielőtt hozzákezdenénk az összegzésnek, érdemes egy füzetbe összegyűjteni, listát készíteni azokról a személyekről, akikkel bármilyen energetikai kapcsolatba is kerültünk, azokról az eseményekről, amik megtörténtek velünk. Vannak események, amiket nem kell összegezni, bár az életünkben túl sok ilyet nehéz találni. 

Minden olyan eseményt, ahol a reakciónk emocionálissá vált, azokat a szereplőket, akikkel bármiféle energiacsere jött létre, összegezni kell, mert ezekbe van elzárva, lerögzülve a legtöbb életenergiánk. Érdemes elkezdeni a mai naptól visszafelé menve, fölidézni az eseményeket, a szereplőket, lejegyezni, olyan részletességgel, amennyire csak emlékszünk. 

A legelső összegezendő téma a szexualitás. A legtöbb energia ebbe van lekötve. A jelenlegi kapcsolatot ne összegezzük, de ha az éppen aktuális kapcsolatból szeretnénk kilépni, azt is lehet, sőt érdemes. Minden szexuális együttlét rengeteg energiát köt meg, ezért érdemes az elmúlt kapcsolatokat összegezni. Ha valaki igazán lelkiismeretes, akkor nem csak a szexuális együttléteket összegzi, hanem a legutolsó, a másikra irányuló vággyal teli pillantásait is, amit a fejében tovább folytatott, és nem hagyta meg annak, ami abban a pillanatban volt. 

A listánk segítségével végigmehetünk az egész életünkön, és minél többet összegzünk, annál többre fogunk emlékezni az életünkből, sok olyan pillanatra is, amire előtte nem emlékeztünk. Itt már elkezdődhet a kifogásgyártás az elme részéről,”nem emlékszem mindenre: arra, amit mondott, tett, stb”, de pont ezek a dogok azok, amik nem is annyira fontosak, legalább is nem annyira, hogy ezek miatt ne vágjunk bele. Amikor elkészülünk egy listával, neki kezdhetünk magának az összegzésnek. 

A folyamata a következő: lehetőség szerint egy csendes zárt térben helyezkedjünk el ülve, kényelmesen, válasszuk ki az összegzendő témát.

Igyekezzünk megtalálni a belső nyugalmat, a belső csend állapotába kerülni. Ha valakinek a vizualizálás nem megy, nem fontos. Mondjuk ki a nevünket, fogalmazzuk meg, mondjuk ki hangosan, hogy mit akarunk összegezni, és hívjuk meg a szántszándékot (Carlos Castaneda) segítségül. A szántszándék hangos kimondása, kiabálása, képes megállítani a folyamatosan kattogó elmét! A varázslók úgy tanítják, hogy amikor kimondjuk a nevünket, és elkiabáljuk magunkat a szántszándék meghívására, a Spirit „meghallja” a hangunkat, és mellénk állítja a szánszándék energiáját. Egy nagyon egyszerű dolgot teszünk az összegezés alatt. 

Azt az energiát, amit belefektettünk a szituációba, fejünket elfordítva valamelyik irányba egy belégzéssel visszaszívjuk, a kilégzéskor pedig, fejünket a másik irányba fordítva visszaadjuk a mások által belefektetett energiáját. Mindaddig folytatjuk a be és kilégzést, amíg azt nem érezzük, hogy az akkori energia csere helyre nem állt. 

Van úgy, hogy a felidézett kép foszlik semmivé, vagy megjelenik a testben egyfajta megkönnyebbülés érzés. Ez minden embernél más és más lehet. A lényeg az, hogy ezt a fajta érzékelést a belső csendünkön keresztül tapasztaljuk meg. Ami ilyenkor történik az, hogy a szituációban benne ragadt energia, a légzés segítségével újra mozgásba lendül, és visszatér ahhoz, aki az összegzést végzi. 

Természetesen a másik szereplő energiája is mozgásba lendül és visszatér hozzá. Ez az energia-visszatérés szimbolikus, hiszen a varázslók magyarázat szerint (Carlos Castaneda) zárt energia gömbök, vagy tojások vagyunk, így nem tudunk energiát elveszíteni, de az energiánkat le tudjuk kötni önmagunkon belül, beleszilárdítani minden egyes szituációba. 

Ez azt jelenti, hogy a szituációkban lekötött energiánk a légzés segítségével fölszabadul, és mivel mozgásba hoztuk magunkban az energiát, így a másik emberben is megmozdul. Egy szituációt nem biztos, hogy elég egyszer összegezni. Amikor már egy oldalról, a saját szemszögünkből összegeztük, érdemes a másik szereplő szemszögéből is megtenni, majd egy új nézőpontból, mintegy kívülről látva az egészet újra összegezni. 

Érdemes összegezni a helyeket is, hiszen azokban is megmaradnak az energiáink lenyomatai. Minden egyes összegzéssel egy újabb és újabb héjhoz érkezünk el a személyiségünk rétegében. Maga a személyiség határozza meg a személyes múltat, és ez visszafelé is igaz. 

A varázslók úgy tartják (Carlos Castaneda), hogy lehet, hogy nem elég egy élet ahhoz, hogy megszabaduljunk a személyes múltunktól, de ha van elég energiánk, akár egy lélegzettel is eltüntethetjük azt. Ahhoz, hogy egy lélegzet elég legyen, teljesen ki kell „takarítani a házunk tájékát”, hogy aztán a hétköznapi élet eseményeit már egyetlen lélegzettel el tudjuk tüntetni. 

Egy energetikai tény, minél többet összegezünk, annál több lekötött energiánk szabadul föl, annál több dologra emlékezünk a személyes múltunkból, amit összegezve, újabb és újabb energiát szabadíthatunk föl. Ezzel lehetőséget adunk magunknak, hogy megismerve a személyes múltunkat, átalakítva az önmagunkról megszilárdult képet, eljussunk a valódi lényünkhöz, amely szabadnak született erre a világra. 

A végső célunk az összegzéssel az, hogy feddhetetlen harcossá váljunk (Carlos Castaneda), akit semmi nem tud kimozdítani a középpontjából, és bármiben szabadon dönthet az életében minden pillanatban. Az idegen elme kitalál majd mindenféle trükköt, hogy távol tartson az összegzéstől, sőt még arra is képes, hogy elhitesse velünk azt, hogy egy bizonyos szituációt már kiösszegeztünk. Ez ellen a legjobb dolog az önmagunk állandó megfigyelése. 

Ha tudatossá tesszük az életünket, és az összegzés segítségével föltárjuk a szokásos viselkedési mintáinkat, egy idő után már érzékelni fogjuk azt, hogy valóban kitisztáztuk-e az életünket. Nagyon csavaros, rafinált trükkökkel áll elő az elménk, hogy újabb és újabb csapdákat eszeljen ki nekünk, annak érdekében, hogy a már fölszabadított energiánkat visszaterelje a jól megszokott viselkedésekbe. 

Az összegzéssel még nincs vége az önmegismerésnek, hiszen azzal a fölszabadított energiával kezdenünk is kell valamit. Amikor egy szituációból visszavettük az energiánkat, azt a helyzetet meg kell vizsgálnunk a testtartás, a gesztusok irányából is, és ezeket megváltoztatva egy újabb csapást mérhetünk a „lakónkra”.  

A test tudatossá tétele nagyban segít föltárni az energia lekötéséhez vezető utat, és megfigyelve az „önkéntelen” testi reakcióinkat, azokat megváltoztatva közelebb kerülhetünk a szabadságunkhoz. Olyan ez, mint egy hagyma héjait egyenként eltávolítva eljutni a valódi önmagunkhoz. Az összegzéssel minden egyes „hagymahéjba” belekötött energiát visszaszerezhetjük. Ahogyan megváltoztatjuk a viselkedésünket, úgy változik meg az életünk is ebben a világban.

2010. június 17., csütörtök

A globális politika valósága és hazugságai valamint a fejlődés kényszere



Hathor üzenet a Föld számára Tom Kenyon közvetítésében

Földetek fejlődése egy új átalakulási szakaszába lépett. Üzenetünkben a globális kollektív társadalmatok tudatának felszínére kerülő jelenségekkel interdimenzionális szempontból szeretnénk foglalkozni.
A megmutatkozó események csupán a tudat mélyebb szintjén lévő erők árnyjátéka. Interdimenzionális ütközet folyik, ( amennyiben ezt a hasonlatot kívánod használni, avagy küzdelem, amennyiben egy valamivel enyhébb kifejezés jobban tetszik ) az erők között, mely közül az egyik az emberi tudatot szeretné felszabadítani és a fejlődés következő fokára segíteni és azon erők között, melyek ezt meg szeretnék akadályozni.
Egy közös fejlődési küszöb előtt álltok, és a nyomás fokozódik. Ez érezhető az egyének számára, a párkapcsolatban élők számára, valamint a társadalom és a globális politika minden területén. A globális gazdaság irányítói manipulálják az egész bolygón a sajtót és az egyéb információs rendszereket, hogy félelmet keltsenek. Amikor az ember fél, az agy hüllő területei ( a hüllő agyi részek ) működnek. Ez korlátozza a magasabb agyi központok elérését, beszűkíti az értelmi képességeket és megakadályozza új lehetőségek meglátását. A globális gazdasági hatalomnak alapvető anyagi érdeke, hogy téged és a társadalmat alacsonyabb fejlettségi szinten tartsa. És itt nagyon bonyolulttá válik a dolog és úgyszólván nehéz vizeken fogunk evezni. De mégis megpróbáljuk, hisz az idő már nagyon előrehaladott állapotban van.
A globális irányítás pénzügyi vezetése továbbra is irányítani akar. Felfogásuk szerint az információ kora ki akarja venni az irányítást a kezükből és ők mindent megpróbálnak, hogy ezt megállítsák.
A bolygó gazdasági irányítói között vannak olyanok is ( bár nem mindegyik) akik nem azok, akiknek látszanak. Bármennyire is abszurdnak hangzik, a Föld sok galaktikus és intergalaktikus intelligencia határátkelője. Ami a Földön történni fog, az nem csak a ti galaxisotokban, hanem más galaxisokban és univerzumokban is meg fogja határozni sok jövőbeli esemény és cselekmény lefolyását.
Amennyiben együtt léptek át ezen a küszöbön, megőrizve az evolúciós szabadságot, az emberi faj hatalmas dolgot visz véghez.
Amennyiben a hatalmon lévők és a társadalmatok vallási, szociális és politikai struktúrái ezt megakadályozzák fajotok nagyon is valós módon börtönbe kerül. Nem rácsok mögé, hanem az érzékelés kapuinak bezárása által. Legvégül meg fogtok szabadulni ettől a zsarnokságtól, de meg van a lehetőségetek ebben az időpillanatban, hogy a mérleg nyelvét az emberi szabadság felé döntsétek és hogy megteremtsétek a földi béke és felvilágosodás eddig még nem látott korszakát.
És most íme a cselszövés további leleplezése: Az alapvető kérdés evolúciós szempontból az, hogy vajon bolygótok az együttműködés és az együttérzés területe lesz-e, avagy a zsarnokság és a korlátozás területéé.
Vannak olyan intergalaktikus intelligenciák, akiknek érdekük a ( mi nézőpontunk szerinti ) zsarnokság, ezek – hogy is mondjuk – gátolják a Föld fejlődési útját. ( Fordíthatatlan szójáték: A „gátol” kifejezésnél az „interfere” az eredeti ige, ami töve az interferencia szónak és ami utal a rezgések ( a tágabb értelemben vett hang ) használatára az akadályozás módszerében. Egyúttal a Hathorok a hang mesterei. A Ford.)
Az ilyenek hasznot húznak az emberi lélek és az emberi tudat bebörtönzéséből.
Természetünk és elhatározásunk nem engedi meg, hogy ügyeitekbe avatkozzunk. Csak nézőpontunkat, látásmódunkat és energiáinkat tudjuk felajánlani támogatásotokra.
Ironikus a katonai hasonlat használata, de a zsarnokság elleni legerősebb fegyveretek a szívetek, főként a nyitott szívetek harmonikus energiájából származik. Az uralmon lévők a félelem zavart keltő rezgésmintáit azzal a céllal és úgy tervezték meg, hogy benneteket alacsony fejlettségi szinten tartsanak. A pozitív érzelmek, mint a szeretet, a megértés, az együttérzés gyorsan juttatnak benneteket magasabb evolúciós fokra. Minél több egyén választja az emberi természet magasabb képességeit, annál kevésbé lesz hatékony a félelem rezgéseinek társadalmatokra gyakorolt hatása.
Ezzel kapcsolatos gyakorlati javaslatunk: tanuljátok meg, hogy lehet egymással szeretetben, megértésben és együttérzésben élni. Bármit hallotok a médiában, éljétek napjaitokat képességeitekhez mérten minél jobban és tanuljátok meg, terjesszétek ki életeteket ezekkel az érzelmekkel választott önmagatok részeiként. Ennek két hatása lesz: személyes és kollektív.
 A közösséghez olyan hangulattal járulsz hozzá, amely kiegyensúlyozza a félelem rezgésmintáit. A személyre gyakorolt hatása pedig kiegyensúlyozza az érzelmi testet, ami nagyobb egészséget és gyorsabb evolúciós haladást teszt lehetővé, a kollektív eseményektől függetlenül.
Nagyon tisztán szeretnénk ezt megfogalmazni: a spirituális mester útja megköveteli, hogy a felfelé vezető utat válassza, akkor is, ha a közösség a lefelé halad. És akár észreveszed, hogy spirituális mester vagy, akár nem, az vagy, a saját szemszögedből nézve mindenképp. Úgy döntöttél, hogy testet öltesz ebben a rendkívüli evolúciós pillanatban. A fronton vagy. Az vagy, akinek elég bátornak kellett lennie, hogy itt legyen. És mi meghajlunk előtted.
Nem az a kérdés, hogy jelenlegi életeteket olyannak tapasztaljátok-e, mint amilyennek szeretnétek, vagy sem. Az, hogy egyáltalán fizikai testben vagytok ennek a hatalmas evolúciós nyomásnak ebben a tér- és időpontjában , már önmagában rámutat mesteri mivoltotokra. Csak egy mester merészel ilyen feladatra vállalkozni.
Értsétek meg azt is, hogy akiket zsarnokoknak neveztek, maguk is mesterek. És nagyon valós módon, ami a Földön jelenleg lejátszódik, az az élet mesterei ( élet alatt a nyitott evolúciót értünk ) és a halál mesterei ( halál alatt zárt végű evolúciót értünk ) között lezajló összecsapás. Az evolúció hajtóereje a két oldal közötti súrlódás ( akik a magasabb emberi sorsért élnek és küzdenek, valamint akik az emberi faj korlátozásáért és bebörtönzéséért küzdenek ).
Fontos megérteni, hogy nem szabad démonizálni azokat, akik a lelkedet akarják bebörtönözni. Ha démonizálod őket, a kezükbe kerülsz, a zsákmányukká válsz. A tudat magasabb dimenziójának nézőpontjából a rossznak tűnő dolgok az evolúció ösztönzői. A kettősség világában, ahol éltek, ha van fény, van sötétség és árnyék is.
Ahogy spirituális mesteri mivoltotokat egyre jobban kifejezésre juttatjátok, észreveszitek, hogy a szeretet, az öröm és az együttérzés harmóniájával nyitott szívűek tudtok lenni még ezen zsarnokok felé is. És akkor nyertetek. Ne becsüljétek alá az ember szeretetre, megbecsülésre való képességét: ezek az univerzum legerősebb erői közé tartoznak.
Korábban említettük, hogy nem lesz egyszerű, így itt egy újabb elem a képhez: Úgy is hívhatjuk, hogy egy meglepetés faktor. És ez a meglepetés faktort gyermekeitek képviselik. Sokfajta lélek inkarnálódik és fog még inkarnálódni bolygótokra. Sokukban van azonban valami, ami egy kicsit eltérő. Ők az érzékenységüket a gyermekkor után a fiatal felnőttkorig is megőrzik. Némelyikük rendkívül fejlett lény, és többségük sokkal fejlettebb, mint a társadalom.
Sok ilyen gyerek mutat furcsa problémákat: figyelemhiányosak, tanulási nehézségeik vannak. Ahogy szokott lenni, a társadalom ezúttal is rossz helyen kutatja a választ, főleg abban, ahogy azt keresik, hogy tudnák a helyzetet elkerülni. A probléma tulajdonképpen a Földtől való elszakadtság, egy energetikai légüres tér, ami a bolygóval kapcsolatos vallási és társadalmi beállítódásotok következménye.
Olyan, mintha ezek a gyerekek elvesztették volna elektromos berendezésük földelő vezetékét. Átvitt értelemben beszélünk. Elkerülik a nagyobb kulturális kellemetlenségeket és magától a Földtől való elszakadtságot. Ironikus módon az új generációhoz tartozók közül sokan fognak nagy érdeklődést mutatni az ökológia iránt, mert lelkük bölcsességében érezni fogják, hogy mi hiányzik: a kapcsolat a Földdel. Ahogy ezek e lények felnőnek, nem fogják eltűrni, hogy a világ gazdasági hatalma tönkretegye bolygójukat.
Van még egy joker a pakliban, hogy úgy mondjuk. Ez is a Földdel kapcsolatos, bár más rezgésszinten. Egyesek ezt a „Kozmikus Anya visszatérésének” nevezik. Amire itt utalunk, az a Nap és a Hold kiegyensúlyozása. Átvitt értelemben a Nap a férfias, tüzes energiák képviselője és megnyilvánulása Földön a jelenleg elterjedt patriarchális társadalmakban. Átvitt értelemben a Hold pedig a nőies, befogadó és intuitív kapcsolódás a Földhöz és a kozmoszhoz. A Földön lejátszódó evolúciós fejlődés ki fogja ezt a két tényezőt egyensúlyozni és a végére egyre kevesebb tag marad az Öreg Fiúk Klubjában.
Ez csak néhány leegyszerűsített elem a bolygótokon kibontakozó nagyon összetett evolúciós dráma tényezői közül. Ti vagytok a színészek és a rendezők, de a kézirat már sok tízezer éves. Élet és evolúciós szabadság fog-e uralkodni a Földön? Megtaláljátok-e legmagasabb genetikai sorsotokat? Vagy pedig meg fogják ezt akadályozni azok, akik hasznot húznak a bebörtönzésetekből?
 Az egyénnek ez a bonyolultság nyomasztó lehet, de mi azt mondjuk, hogy bennetek rejlik legnagyobb erőtök is. Ez az az erő, amely az evolúciós dagályt a számotokra kedvező irányba terelheti. De a közösség fejlődésétől függetlenül téged a megvilágosodás legmagasabb szintjeire képes emelni. Ez az erő a szeretet, az öröm és a megbocsátás. Tedd ezeket napi életed részévé. Ebben az értelemben használtuk korábban az „életetek kiterjesztése ” kifejezést. Lehet, hogy furcsa azt gondolni, hogy életedet kiterjeszted, de pontosan ezt teszed életed minden pillanatában, akkor is amikor alszol, vagy álmodsz. Folyamatosan teremted és kiterjeszted életed az életedről és önmagadról alkotott elképzeléseid szerint.
Sokszor képzelünk egy dobozt Hathor Templomaiba. Azt képzeljük el, hogy valami csodálatos, és rendkívül értékes dolgot tartalmaz. Azt mondjuk, hogy az emberi faj jövője van benne. Megpróbáljuk kitalálni, hogy mi az, de nem tudjuk megmondani; erre még legnagyobb bölcseink sem képesek. Csak ti tudhatjátok, hogy mi az. De teljes bizonyossággal még ti sem vagytok képesek megmondani, milyen lesz a jövőtök. A jövő nincs előre meghatározva. Amíg nem hozod meg döntésed és irányt nem szabsz a cselekményeknek a jövő bizonytalan és elképzelhetetlen lehetőségek kavargó masszája. A kozmosz erői ekkor elkezdenek hozzád igazodni, ahogy ezt kötelességük tenni, mert nem vagytok kevesebbek, mint teremtő istenek és istennők. Tudnotok kell, hogy mind egyéni, mind közös jövőtöket most teremtitek meg.
 Könyörgünk hozzátok, fogadjátok el spirituális mesteri szerepeteket és döntsetek úgy, hogy felfelé léptek a spirituális lépcsőn. Könyörgünk hozzátok, hogy akkor is így döntsetek, ha a közösségeitek másképp választanak.
Elegen vagytok a bolygón, hogy elbillentsétek a mérleg nyelvét.
Új lehetőségek csodálatos világa vár rátok.
A Hathorok
©Tom Kenyon 2010. Minden jog fenntartva.
Fordító: © Bagi Ákos Minden jog fenntartva. www.lelekmod.hu