2011. szeptember 18., vasárnap

FOGÍNYGYULLADÁS

Fizikai tünetei:

    Az íny a fogakat rögzítő fogágy védelmét szolgálja. A fogmedret borító nyálkahártya gyulladása duzzanattal, fájdalommal, vérzékenységgel jár, sőt az íny ki is fekélyesedhet. Oka a rágás hiánya mellett a fogkőképződés, C - vitaminhiány illetve az elégtelen szájápolás.

Lelki tünetei:

(a gyulladás mindig valamilyen lázadást takar, lásd még ott)
Dilemmája: miért pont engem érnek ezek, miért pont velem történik?
Miért pont nekem kell ezen rágódni?
    A fogíny védi azokat az emberi természetből fakadó alapokat, melyek biztos támaszt adnak a „feladatok” felosztásához. Olyan ez, mint az immunitás. A szervezet emlékezik az átélt sikerélményekre, a leküzdött gondokra és ennek alapján kidolgozza a legjobb stratégiát. A fogíny azon „eszközeinket” védi, melyek a feladatok feldarabolásához szükségesek.  
    Az elégtelen rágás valamilyen kudarcélmény hatására háttérbe szoruló optimális rágódás. Vadul, ész nélkül nekiesett megrágni, felaprítani feladatait és a végén azt a következtetést vonta le, hogy teljesen felesleges volt, értelmetlen dolgokkal foglalta le energiáit. Valójában azonban nem tanult, nem tapasztalta meg a belőlük következő örömöket és igyekszik elkerülni a következő konfliktus esélyét.
Az imént ismertetettek fényében körvonalazódik lázadásának tárgya: neki kell azokkal a felmerülő dolgokkal foglalkoznia, amihez nem fűlik a foga. Nem fűlik hozzá a foga, mert annyi sikertelenség volt osztályrésze!
Pontosabban kiderül a lelki ok, amikor a környező fogak jelentésével is összevetjük

Gyógyítása:

    A teljes körű szájhigiénia biztosítása mellett akkor a legoptimálisabb a cselekvésünk, amikor megtaláljuk azokat a tetteket, melyek mellet eddig oly sikeresen elsiklottunk. 

Ajánlott gyógyír: grapefruitmag - kivonat,  olajfalevél-kivonat, zöld tea, no meg C-vitamin! 

forrás: www.posa.hu