2010. november 2., kedd

Novemberi holdnaptár

Még akadnak nehézségek, de összességében már könnyebb hónap előtt állunk, csak az egészségünkre kell kicsit jobban figyelni.

2010. november 1.
Fogyó Hold az Oroszlánban
Lesznek olyanok, akik igazán belül, a lelkük mélyén nem éreznek semmit, de lesznek olyanok, akiket mélyen megérint ez a mai nap, amikor különleges konstellációk lesznek az égen. Az emlékezés a szeretteinkre, a barátokra, vagy azokra az emberekre, akik nincsenek közöttünk, vagy azokra, akiket személyesen nem ismertünk, de közünk volt hozzájuk. Gyújtsunk meg egy szál gyertyát értük, és a családtagjainkkal ma tartsunk intenzívebb kapcsolatot. És bármilyen furcsán hangzik, ma megláthatunk valakit, akibe beleszeretünk, vagy a kedvesünkkel leszünk türelmesebbek, elnézőbbek, és jobban érezzük egymást, mint máskor.

2010. november 2., 3.
Fogyó Hold a Szűzben
Tulajdonképpen szeretnéd elkerülni a keddi napot, amikor nincs sok kedved sem a munkához, sem semmihez. Valami váratlan dolgot csinálnál, amivel meglepnél mindenkit, és amivel magadnak is jó érzést szereznél. De ha dolgoznod kell, akkor kénytelen leszel, és ugyan kapsz egy furcsa hírt, de ez nem azonos azzal, amire vágyakozol. Szerdán dél körül fel kell készülnöd némi agresszióra, ami azt jelenti, hogy vagy a felettesed, vagy olyan személy, akitől igazán nem számítottál erre, agresszíven viselkedik. Ne hagyd magad, de ne azonnal válaszolj, első felindulásból, hanem várd ki a megfelelő pillanatot.

2010. november 4., 5.
Fogyó Hold a Mérlegben
Ezen a két napon erős késztetést érzel arra, hogy az igazság bajnoka légy, és az is lehetsz, mert a csillagok támogatnak téged. Ha valami jogtalanság ér – vagy korábban ért –, akkor csak bátran emeld fel a szavad ellene, fellebbezz, és bizonyítsd az igazadat, mert nyert ügyed lesz, és egyetlen fillért sem kell fizetned. Egyébként a mai nap kiváló arra, hogy jól képviseld az érdekeidet minden fórumon, ha netán nagyobb vagy kisebb nyilvánosság előtt kell szerepelned, remekül fog menni. A gondolkodásod pozitív, ezért lehetsz segítségére másoknak is, akik éppen lehangolt állapotban vannak. És még az a csoda is megtörténik, hogy pénz áll a házhoz, és hogy a partnereddel olyan dolgot tudtok megbeszélni, amit eddig még nem sikerült.

2010. november 6.
Újhold a Skorpióban
Jó lesz ez a mai nap, mert bármibe kezdhetsz, az a későbbiekben remekül fog alakulni. Ne feledkezz meg egy jó ismerősödről, akinek talán ma van valamilyen évfordulója, köszöntsd fel őt. Ha nincs semmilyen apropó, akkor is hívd fel, mert meglátod, nagyon fog örülni mindannak, ami elhangzik. Egyébként ma váratlanul összefuthatsz egy olyan személlyel, akire nem számítottál, vagy akit eddig nem ismertél, és akit ezután jobban meg szeretnél ismerni. Előfordulhat külföldi utazás lehetősége, ne hagyd ki. Ha csak a tervezgetés szintjén álltok vele, akkor erre is pompás az idő.

2010. november 7.
Növő Hold a Skorpióban
Szellemileg csúcsformában leszel, és találsz egy olyan személyt, akivel olyan beszélgetést folytathatsz ezoterikus témákról, például a reinkarnációról, a szabad akaratról, mint még soha, és ebből a beszélgetésből nagyon sokat tanulhatsz. Érdemes lenne megvenned a Nők Lapja Ezotéria mostani számát, mert abban a boszorkányság mellett nagyon érdekes mágikus gyakorlatokról is olvashatsz. Ha tanulsz, használd ki ezt a napot, mert csak ránézel a tanulnivalóra, és máris tudod. Ha vásárolni indulsz, ma nézd meg alaposan azt a technikai kütyüt, amit karácsonyra kapni vagy venni szeretnél.

2010. november 8., 9
Növő Hold a Nyilasban
A Vénusz hátráló mozgásban megint visszatért a Mérlegbe, közben a Hold majd a Nyilasból a legjobb fényszöggel fogja érinteni. Ez arra utal, hogy párkapcsolati téren ugyan lehetnek kisebb visszásságok, de végül is a nap végére szent lesz közöttetek a béke. Még az is megtörténhet, hogy e két nap valamelyikén rájössz arra, hogy milyen jó lenne egy kisállatot dédelgetni. Ha még nincs se kutyád, se macskád, a sors vagy az utadba terel egy kóbor állatot, amelyet megszánsz, vagy te leszel az, aki érdeklődni kezdesz irántuk, és a gazdi gondolatával játszadozol.

2010. november 10., 11.
Növő Hold a Bakban
Ha állásinterjúra mész ezen a két napon, óriási mázlid lesz, mert a Hold állásai alapján a legjobb szellemi formádat fogod futni, ráadásul olyan személyekkel találkozhatsz, akiknek azonnal szimpatikus leszel. De ne feledd az első benyomás fontosságát, ezért különös gondot fordíts a megjelenésedre. Kedvesedet meglephetnéd este egy különleges vacsorával. Nem kell magad készítened, el is mehettek egy étterembe, ahol felvehetnéd azt a csodás rucit, amit nemrégiben szereztél be.

2010. november 12., 13., 14.
Növő Hold a Vízöntőben
Itt az ideje, ha csak mondogattad magadnak, hogy „vezetni fogok egy naplót”, hogy megvedd – és végre megtedd. Oly sok minden történt már veled ebben az évben, és a nagy részét persze elfelejtetted. Ugyan az idei esztendőből már nem sok van hátra, de megéri a napló vezetése. Vedd meg, mert meglátod, nagyon jó lesz visszaolvasni, hogy mi minden történt veled ebben a kis időben. 

2010. november 15., 16.
Növő Hold a Halakban
Ugye tudod, hogy véletlen nincs? Ha a sors valakivel összehoz, annak célja van vele. Egy találkozás, amelyre most kerül sor, elgondolkodtat, és ha jobban utánagondolsz, hogy miért is most jöttél össze ezzel az emberrel, rá fogsz jönni. Csak egy kicsit erőltesd meg magad. Kiváló ez a két nap arra, hogy rutinszerű dolgokkal foglalkozz, mert az agyad nem a munkán, a feladaton jár, hanem a szerelmen. Ez nem csoda, hiszen valaki teljesen felkavar, miközben nem akartad, mert most igazán egy kis nyugira vágynál.
2010. november 17., 18.
Növő Hold a Kosban
Az ízlésed ezen a két napon csalhatatlan, ha vásárolsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy a legjobb darabokat fogod ki. Viszont nagyon ráérzel most dolgokra, például ha suliban vagy, egyszerűen tudni fogod a válasz talán még olyan kérdésekre is, amelyekre nem is készültél. A szerelemben azonban csalódnod kell, mert előfordulhat, hogy a kedvesed nem mond igazat, vagy olyan helyzetben találod, ami egyértelmű, nincs mit magyarázni rajta, és lehet, hogy ez a kapcsolat végét jelenti. Ha most jössz össze valakivel, légy óvatos, mert a partner sokat vetít.
2010. november 19., 20.
Növő Hold a Bikában
Furcsa ez a két nap. Az egyik tele van lelkesedéssel, csak úgy pattannak ki a fejedből az ötletek, és még annak a személynek is meg tudsz bocsátani, aki korábban megbántott. Aztán másnap már korántsem vagy ilyen lelkes, hanem inkább feszült, és ez talán a másnapi telihold számlájára írható. Ráadásul olyan személybe köthetsz bele, akibe nem kellene, de ez most nem érdekel téged, le akarod vezetni a dühödet, és éppen ő lesz kéznél, hát rajta fogod kitölteni.

2010. november 21.
Telihold a Bikában
A mai napon számíts arra, hogy olyan ideges leszel, hogy robbanni is tudnál talán. De az igazsághoz tartozik, hogy a mai nap sokkal balesetveszélyesebb, mint a korábbi volt. Minden valószínűség szerint megfordul a fejecskédben, hogy jobb lenne kinézni külföldre, már a karácsonyi ajándékok és persze egy-két téli cucc beszerzése érdekében. De azt tanácsolnám, hogy ezen a napon inkább sportolj, tölts több időt a szabadban, ahol levezeted ezeket az energiákat, és inkább máskor kelj útra.

2010. november 22., 23.
Fogyó Hold az Ikrekben
Ha súlyfelesleggel küszködsz, akkor se parázz, mert a kilóktól függ, hogy beléd fog szeretni valaki, vagy sem. Ha a pasid édesdeden azt mondja, hogy „drágám, lassan a vágósúly felé haladsz”, akkor nem kell csípőből tüzelve valami rondaságot válaszolni. Inkább mosolyogj, mert az a helyzet, hogy már úton van feléd egy olyan valaki, akinek úgy kellesz és tetszel, ahogy vagy. Apropó: tudod, mi vár rád a következő esztendőben? Nem? Vedd meg a Nők Lapja Ezotéria különszámát: az Asztrológiai előrejelzés 2011 című könyvet. Abból megtudhatod, hogy mit hoz neked jövőre a Vénusz éve.

2010. november 24., 25.
Fogyó Hold a Rákban
Pozitív hozzáállás, optimizmus, messzire tekintő szemlélet – erre van most szükség. Óvatosan kell most eljárnod mindenféle ügyben, és az a fontos, hogy maradj toleráns. Olyan dolgok történhetnek, amikor nem kell ítélkezned senki felett, inkább csak hallgasd, mi és hogyan történt, aztán magadban vagy a pároddal, a barátnőiddel megbeszélheted a helyzetet, de ott, akkor ne mondj semmit. Ez a két nap bírságveszélyes és balesetveszélyes. Még az is előfordulhat, hogy ha magas sarkúban „lebegsz” az utcán, kibicsaklik a bokád.

2010. november 26., 27., 28.
Fogyó Hold az Oroszlánban
Változatos lesz ez a három nap, amikor az egyre fogyó Hold az Oroszlán jegyében halad. Az egyik napon még romantikus érzések kerítenek hatalmukba, és talán nemcsak a kedvesedet és mindenkit, aki közel áll a szívedhez, magadhoz tudsz ölelni, hanem az egész világot. Ráadásul rátalálsz egy olyan dologra – talán fényképre –, ami könnyeket csal a szemedbe. Beülhetsz egy olyan filmre, ami régi szép emlékeket idéz fel benned: zsebkendő legyen a kezed ügyében. Aztán vasárnap már reggel idegesen ébredsz. Az is lehet, hogy a szomszédod az őrületbe kerget, vagy a testvéred, egy családtagod állít be váratlanul, vagy mond olyat, amitől a plafonon vagy. Nyugi, ennek az állapotnak délutánra már vége.

2010. november 29., 30.
Fogyó Hold a Szűzben
Hihetetlen energiával és önbizalommal rendelkezel, de ez néha túlzásokra és meggondolatlanságokra sarkall. Ne hajszold magad agyon semmiért és senkiért. Legfőképpen pedig kolléga miatt – aki szerinted nem egy igazi agytröszt –; jó lenne, ha csak legyintenél a hülyeségein, amikor előhozakodik vele. Meglep valakinek a telefonhívása, és egyben örömmel is eltölt. Különösen, hogy ajándékkal is kedveskedni kíván neked. Igaz, ehhez találkoznod kell vele, ami nincs ellenedre, de totális lesz a megdöbbenés, mert nem számítasz arra, ahogy kinéz!

  • Nők Lapja Cafe
  • Ízing Klára
  • 2010. 11. 01.