2011. április 5., kedd

Oldás

Szerda hajnalban, azaz április 6-án érdemes a napot egy meditációval indítanunk, mert  a Hold egy olyan égi pozíciót vesz fel, amely harmóniát hozhat e feszült időkben. Nézzük miről is van szó…
Emlékezzünk vissza december 21-i előtti időszakra, amikor is arról közvetítettem, hogy a karma eltörlése zajlik, és most értettem meg, hogy a december 21-től kezdődő, a Téli Napfordulótól tartó időszak egészen a Nyári Napfordulóig tartó teljes elengedés ideje. Ez az, amikor kitörlöd magadból mindazt, amiről azt hitted, hogy Te vagy. Nevezhetjük ezt karmának, kötésnek, amely még ide köt ehhez a színpadhoz, de a színész most lassan ráeszmél, hogy szerepet játszik, és hogy az általa megírt darabban ő a főszereplő ugyan, hajtja a saját sorsa, amelyet megteremtett magának, de ez előadás egyszer véget ér, és akkor a színész leveszi álarcát, és nem játszik tovább. Lehet, hogy eljátszott mindent, vagy egy Új színházba lép, nem tudom, de mindenképpen lassan rájön, hogy nem azonos a szereppel…
A mai nap (április 4-e), amely 4:4:4 dátum, igen fontos kulcspont. Ma lépett be a Neptunusz a saját jegyébe, a halak hegyébe, azaz ezzel beaktiválta bennünk az Egységet. Önmagunkkal való egységet. És itt, belül, minden külső mázon túl ott rejlik a Teljes Én, akit befelé figyelve lehet megtalálni. Ne kint keressük most már azt, hogy kivel szeretnénk egyesülni, kitől félünk vagy kit szeretünk: a belső iránytű fog Hazavezetni, ez a belső útmutató rejti a kulcsot, amivel kinyílik a várva várt kapu.
(egy kis asztrológia, át lehet ugrani: a Neptunusz belépett egyben a Jupiter uralma alá is, a Jupiter pedig együtt fog állni a Nappal szerdán. Ők ketten, a Jupiter-Nap szemben áll a Szaturnusszal. A Szaturnusz maga a Vénusz uralma alatt áll, s közben a Vénusz pedig a Jupiter uralma alatt. A Szaturnusz-Vénusz között kvinkunksz kapcsolat áll fent. Közben a Hold is kvinkunkszba kerül a Szaturnusszal szerda hajnalban, és így létrejön a Vénusz-Hold szextil, ami oldja a két kvinkunksz fényszöget. A Hold pedig szintén a Vénusz uralma alatt áll…)
Az oldás pedig, amiről beszélek, az a Szaturnuszra helyezi a hangsúlyt, lássuk ez mit üzen. Hova kell most fókuszálnunk? Az egyensúly és a harmónia megteremtésére. Ez most a kulcs, itt a fókusz, ez a kapu, amin átlépve kijutunk a saját börtönünkből. A tükörben meglátni önmagunkat. Ez a lényeg. Hogy felfedezzük a tükörben azt, hogy minden – ismétlem MINDEN – belőlünk fakad, minden visszatér a kiinduló pontjához. És ha mi egyszer elindultunk valahonnan, akár oda is visszatérhetünk: felébredhetünk.
Erre a kulcs a Vénusz, amely a “feladat” fényszögével kerül kapcsolatba a Szaturnusszal, tehát tovább erősíti a fenti sorokat. Feladatunk a benső egyensúly megtalálása, s ha úgy tetszik a házasság a Megváltóval. A Szeretettel. Ez a kirajzolódó fényszög most szorít, mert már fáj a sok szeretetlenség önmagunkkal kapcsolatban. Ezért most a sok szenvedés és a korábbi írásomban említett “születés”-érzés. Mert ezért a nászért, amikor is Önmagaddal találkozol, (és ott a Mindenséggel), ezért tenni kell, feladatot kell letudni: egyszerűen elengedni mindent, és megélni azt, hogy minden kapcsolat csak addig él, amíg Te erőt adsz neki. A Kapcsolat itt minden szinten érvényes: kapcsolat a poharaddal az asztalodon, a gyermekeiddel, a Földdel, a politikával. Ezt feloldani csak belül lehetséges. Ez a feladat. Ilyen egyszerű: Te adsz életed mindennek, Te szülsz meg minden erőt, ami visszatér hozzád.
És itt jön be a Hold a képbe, ami tehát szerdán, hatodikán aktivál még egy ilyen “feladat” fényszöget a Szaturnuszhoz, a bika jegyében. Az anyagi világ megteremtése belőled fakad – ez a végső felismerés. Nem csak maga a kapcsolat, a lélek és a szellemi az, amit Te hozol létre, hanem a pohár az asztalon csak Általad lesz látható és tapintható, Te adsz neki életet. Mindennek Te adsz életet, Te szülöd meg szellemi méhedben, és ezt helyezed magad köré.
S mi a feladat? Hát megélni a TELJES egyensúlyt mindennel, a világgal és önmagaddal. A Szaturnusz a kulcs a továbblépéshez, hiszen a Küszöb Őre csak akkor enged továbblépni, ha VALÓDI vagy. S mikor vagy valódi? Ha megéled azt, hogy TEREMTŐ vagy, megéled, hogy nem egy ember vagy a XXI. században, hanem időtlen lény, aki éppen most ébred az illúzióból. És a Szaturnusz tanítja meg Neked, hogy hogyan lehet felébredni, helyezi most elénk ezeket a feladatokat.
Minden, ami a múlt most feloldható – ez a két “karmikus” “feladat” fényszög egyben oldási lehetőség is arra, hogy elengedj mindent. MINDENT. Ha megérted, tényleg megéled, hogy MINDEN BELŐLED SZÜLETIK, akkor megérted, hogy nincs semmi ezen a Földön, ami ne TE lennél. S ez a felébredés. Ez a születés.
- – -
Tehát: szerdán április 6-án, hajnali 6 órakor merülj magadba, éld meg önmagadat, figyelj befelé, láss meg mindent magadban, érezz át mindent magadban. Vedd sorba életedet, érzéseidet, és keresd meg bennünk, hogy honnan és hogyan szülted őket erre a világra. Az irritáló főnököt, a bosszantó szomszédot, haragvó anyósodat, az észak-afrikai lázongásokat, mindent. És éld meg a Harmóniát. A BÉKÉT. Nincs jó vagy rossz, ezek kioltják egymást, Te választod szét őket. Engedd most, hogy visszahulljanak önmagukba, és felállhass a befejezett játék örömével – mindent a helyére tettél, mindent visszaadtál annak, ami volt. Vége.
- – -
Szerdán lesz aktív még a Nap és a Jupiter együtt állása, amely pontosan a fentieket nagyítja fel: TE és ISTEN egyek vagytok. Szemben a Szaturnusszal: azaz most kinyílik a Kapu, hogy TE ÉS ISTEN, EGYKÉNT továbblépjetek.
EGYÜTT.
TE és ÉN, együtt leszünk: MI

Írta: Kiss Balázs Kunó
forrás: csillagmag.hu