2010. szeptember 21., kedd

Vesd be a gyógynövényeket!

Nyáron jegesen, ősszel forrón, télen mézesen: a tea minden évszakban népszerű és finom ital. Ha gyógynövényekből készült változatát választod, tökéletesen felkészítheted vele szervezetedet a hidegebb napokra. Baráti beszélgetést vagy egy csendes, olvasgatós délutánt is igazán meghitté varázsolhatsz egy csésze gőzölgő teával.

  1. Bíbor kasvirág - Echináciaként ismert. Kapható tinktúra vagy tea formájában. Kúraszerűen, 2-3 hétig érdemes fogyasztani, ennyi idő elég, hogy többszörösére növelje immunrendszerünk védekezőképességét. 
  2. Homoktövis - Élénksárga bogyóiban 30x több C-vitamin van, mint a citromban. A termésből ivólevet, lekvárt, olajat és teát készítenek. 
  3. Rooibos tea - A dél-afrikai cserje zsenge hajtásából készült vörös tea serkenti a fehérvérsejtek működösét, gyulladáscsökkentő és antiallergén hatású. Tea, por és kapszula formájában is kapható. 
  4. Ginszeng - A B- és E-vitamint valamint kalciumot, vasat és magnéziumot tartalmazó ginszeng gyökere nemcsak a baktériumokkal és vírusokkal, de a stresszel szembeni ellenálló képességet is fokozza. Gyökerének főzetéből naponta kétpohárnyit érdemes fogyasztani. 
  5. La pacho - A dél-Amerikában őshonos fa kérgéből készült finom ízű tea jótékony hatással van a szívre és az erekre. A teát elkészítésekor 5 perc forralás után még hagyjuk állni lefedve 10-20 percig, naponta kétszer fogyasszuk. 
  6. Puerh-tea - a Kínában évszázadok óta kedvelt tea, a "császárok itala" immunerősítő, salaktalanító és emésztésjavító hatóanyagokban gazdag. A szervezet megtisztításával hozzájárul annak egészséges és hatékony működéséhez. 
  7. Maté tea - az indiánok csodálatos gyógynövénye serkenti az idegrendszert, javítja a szellemi képességeket. Segíti a betegség utáni regenerációt. A szárított leveleket forrázás után tíz percig hagyjuk állni.

Vigyázz, kész, ősz!

Fiókomban találtam egy kis füzetet, wellness-es, Erősítsd immunrendszeredet címmel! Úgy gondoltam, h ollózok ide pár dolgot! Aktuális. :) 

Mi fenyeget? 
Immunrendszerünk védettséget biztosít számunkra a veszélyes anyagokkal szemben, kívülről vírusok, baktériumok, gombák és méreganyagok, belülről rákos sejtek vagy szétroncsolódott szövetek próbálják áttörni a védőfalat. Lássuk, milyen tényezők jelentenek veszélyt: 
  • vitamin- és nyomelemhiány
  • túlzott cukorfogyasztás, ingadozó vércukorszint
  • magas koleszterinszint
  • nehézfémterheltség (higany, ólom, kadmium, nikkel)
  • alkohol,cigaretta, kávé
  • elektroszmog, káros földsugárzások
  • stressz, feszültség, trauma

Vedd fel a harcot! 
Ezek mindegyike ellen van megoldás, apró immunerősítő trükkök a táplálkozásba, lelki ellenálló képesség erősítése. Amikor sok teher nehezedik rád, könnyebben megbetegedhetsz. A stressz jelentősen csökkenti immunrendszered működését.

Asztrozófia - csillagbölcselet (kaptam)


Ezen a héten egy új korszak kezdődik, és ezt nem csak azért mondom, mert központi csillagunk a Nap 23-án éri el az egyenlítőt, hanem azért is, mert azon a napon lesz telihold, melyben most is a teljesség lehetősége rejtőzik. Érdemes tehát kívül-belül felkészülni erre a napra.
Többek között ezt is segíti legújabb kisfilmünk, melyet a http://www.asztrozofia.hu/ -n vagy a http://www.csillagtv.com -on nézhet meg.
A "Kristálymágia 1 részét", az óriási érdeklődésre való tekintettel pár nap múlva újra kiküldjük. És tudják, 23-án, 24-én, és 25-én is érdemes 7-7 kanálnyi lencsét gyertyafény mellett elfogyasztani, hogy egészség, bőség, és boldogság legyen velünk az ősz ezerszínű titkokat álmodó idejében is.
Levelem befejezéseként engedjék meg, hogy egy egyszerű, ámde rendkívül hatékony "mágikus titkot" megosszak Önökkel. Az ezoterikusnak, okkultnak, és spirituálisnak is nevezett tanítások, bölcsességek elmondják, hogy ha bármely dolog kezdetét megragadjuk, akkor azon dolog sorsának az egészét is megismerhetjük, megérthetjük. Tehát a kezdet pillanatának a megragadásával titkokhoz, energiákhoz jutunk. Az asztrológia is, egyéb más okkult tudományok mellett elsősorban a születés, tehát a kezdet pillanatának égi képéből következtet az egészre.
Mi a lényegi kérdés? Az, hogy tudjuk-e befolyásolni a kezdetet. Az ember, akiben a kozmosz összes csillagzata benne rejtőzik, igen! Ha a kezdetet örömtelivé, vidámmá tudjuk varázsolni, akkor a folytatás is örömtelivé alakul, s ha probléma is vetődne fel menet közben, az már könnyebben alakítható vissza a derű természetes jelenvalóságába.
Életünkben az egyik leggyakoribb kezdet a reggeli ébredés. Vizsgáljuk meg a reggeleinket. Van benne derű, odafigyelés, ölelés, és megnyugtató szeretet? Vagy éppen a fáradtság, az ideges kapkodás, és feszültség uralkodik rajtunk? Ha ez utóbbi inkább igaz, akkor ne hagyjuk, hogy így legyen! Vegyük észre, hogy miket kell átalakítani ahhoz, hogy ne a lehúzó indulatok mérgezzék meg a kezdet "szent idejét". Lassan, (lehet persze gyorsan is) lépésről-lépésre haladva, alkalomadtán önnön ingerültségeinket is tettenérve varázsoljuk át reggeleinket a derű, és vidámság szeretetteljes óráivá!
Szeptember 23-án kozmikus értelemben is új idő, az ősz regeneráló, gyógyító, meditatív erői indulnak útjukra. Érdemes ettől a naptól elkezdeni számunkra fontos dolgokat. Érdemes ettől a naptól indítani a reggeli derű sorsemelő korszakát!
Ne feledjük! Reggel, a kelő nappal a Fény, a világosság erői áradnak szét világunkban. Rajtunk, és csak rajtunk múlik, hogy ezekkel együtt működünk, vagy hagyjuk, hogy a lehúzó energiák irányítsák érzéseinket, cselekedeteinket. A Nap külső, és belső aranyló ragyogásával indított nap - mégha felhős is odakint az ég - fényt, boldogságot, és bőséget vonz be életünkbe.
Az ilyen energiákkal útjára induló ember a fényt sugározza környezetére is. Minél többen tesszük ezt, annál boldogabb lesz a város, vagy a falu, ahol élünk. Minél többen kezdjük napunkat a szeretet fényével, annál boldogabb, s erősebb lesz a mi csodálatos Magyarországunk is! És minél többen indítjuk a kelő nappal reggeleinket a szívünkből, annál szebb, és boldogabb világot teremthetünk unokáinknak, gyermekeinknek, és természetesen magunknak is!
 Én kívánom az asztrozófia.hu, és a csillag tv minden látogatójának, olvasójának, hogy a kezdet mágikus energiáit is felhasználva szeretet és áldás legyen az életükön!
Amennyiben úgy gondolja, hogy ezek az üzenetek, illetve aktuális kisfilmünk segítségére lehetnek szeretteinek, barátainak, ismerőseinek, kérem küldje tovább nekik is ezt a levelet, hiszen tudom, hogy nekik is egészséget, fényt, és harmóniát hoznak az Ég (csillagok) és a Föld (kristályok) üzenetei!
A Csillag TV csapata nevében is kívánom, hogy legyen minden kezdetben a szeretet Önökkel!
Paksi Zoltán

Egy kis ölelés

leírás:
A felvétel egy olasz városkában készült, ahol egy,a világ több városában indított mozgalom szemtanúi lehetünk. A táblákra angolul és olaszul az van írva: ingyen ölelés. A többi már önmagáért beszél!
A dal Leonard Cohen szerzeménye.