2011. február 2., szerda

Februári holdnaptár 2011.

Újholddal kezdődik ez a rövid hónap, amely végtelenül izgalmas lesz, a Hold találkozásai a többi bolygóval főleg az érzelmekre és a karrierre koncentrálást teszi lehetővé.

2011. február 1–2.
 Fogyó Hold a Bakban
Ha egészséges vagy, és nem terített le az éppen aktuális influenzavírus, akkor romantikus hangulatban leszel. Ennek nemcsak az az oka, hogy a partnereddel jól megértitek egymást, hanem a környezetedben is vannak olyan emberek, akikről eddig azt képzelted, hogy nincsenek jóindulattal irántad. Most ennek éppen az ellenkezője derül ki. Ráadásul anyagilag is előnyös helyzetbe kerülsz, és talán ajándékba kapsz olyan dolgokat, amelyekre nem is számítottál. Fantasztikus beszélgetést folytathatsz egy olyan személlyel, akinek a tudását és a hírnevét mindig is csodáltad.
2011. február 3.
Újhold a Vízöntőben
Kicsit nyugtalan és türelmetlen vagy a mai napon. Ezért jól tennéd, ha már reggel korán felkelnél, hogy ne késs el sehonnan, és ne emiatt érjen negatív kritika, mert sajnos ezen a két napon nem megfelelően reagálsz rá, és ebből aztán később csak újabb bonyodalom lesz. A fantáziavilágod ma rendkívül dús lesz, és előfordulhat, hogy olyan események kötik le a figyelmed, amelyek a természetfölötti kategóriájába tartoznak. Az esti órákban hirtelen mintegy megvilágosodásként rájössz arra, hogy a munkádban mit kellene csinálnod, illetve a főnöködnek mit kellene mondanod.
2011. február 4.
Növő Hold a Vízöntőben
Ma egy kicsit álmodozóbb vagy a szokásosnál, talán ennek az is oka, hogy mindjárt kora reggel a Hold együtt áll a Neptunusszal. Talán az is előfordulhat, hogy különös álmot látsz az éjjel, és ennek a hatása alatt vagy még délelőtt 11-kor is. Délután aztán erőre kapsz, és ha edzőteremben zárod a napod, akkor ragyogó formában leszel, építheted az izmaidat és az alakod egyre fantasztikusabb lesz.
2011. február 5–6.
Növő Hold a Halakban
Jó kis hétvége előtt állsz, ugyanis a szombat kiváló arra, hogy rendet tegyél a lakásodban, az otthonodban, vagy meglátogasd a szüleidet. Az biztos, hogy délután sokkal többet fogsz kommunikálni, és érdekes eszmefuttatásokra kerül majd sor, amelyekből tanulhatsz, sőt talán másokra is pozitív hatással lesznek az újító gondolatok. Ám ügyelj arra, hogy ne menj bele egy vitába még akkor sem, ha csupán a vitatkozókat akarod összebékíteni. Vasárnap nincs előtted lehetetlen, még az is megtörténhet, hogy a szerelmeddel olyan dolgokat csináltok, amelyeket még soha, és ez a kapcsolatot szorosabbá teszi. Ha új a viszonyod, akkor ezen a napon alaposan megismerhetitek egymást.
2011. február 7–9.
Növő Hold a Kosban
Ne feledkezz meg arról, hogy a szíved csücskének éppen most van valamilyen évfordulója vagy fontos eseménye. Lepd meg őt tortával vagy édes kis ajándékkal, de ne verd magad túlságosan nagy költségbe. Az lenne a legjobb, ha te magad sütnél valamit, kipróbálnál egy új süteményt, mert nemcsak a saját kreativitásodat élheted így ki, hanem örömet szerzel neki, hogy a saját két kis mancsoddal állítottad össze a finomságot, csakis az ő számára. Egyébként többször fájdulhat meg a fejed ezen a három napon, lehet, hogy hosszabb időre, lehet, hogy csak egy kis nyilallás. Igyál vizet napközben folyamatosan, akkor is, ha nem vagy szomjas, mert talán a folyadékhiány a fájdalom fő oka.
2011. február 10–12.
 Növő Hold a Bikában
A féltékenység zöld szemű szörnyetege kopogtat az ajtón, és ez nemcsak a  párkapcsolatra vonatkozik, hanem a munkára is. Nem engedheted meg magadnak, hogy kimutasd, valójában meg tudnád őt fojtani egy kanál vízben, mert úgy viselkedik a munkahelyeden, hogy elszívja előled a levegőt, vagy learatja azokat a babérokat, amelyek neked járnának. Maradj higgadt és figyelj, gyűjts barátokat, szövetségeseket, és meglátod, eljön a te időd – hamarabb, mint gondolnád –, amikor kiderül, hogy aki elvett tőled valamit, az kénytelen lesz visszaadni, mert mégsem ért hozzá. A szerelmedet pedig ne piszkáld, ne féltékenykedj, ne lesd az sms-eit, mert ebből most, ezekben a csillagállásokban csak baj lehet.
2011. február 13–14.
Növő Hold az Ikrekben
Valentin-nap lesz, illetve van, meg kell lepned őt valami nagyon eredeti, de azért mégsem túl drága ajándékkal. Vagy ha csak most szeretnéd őt meghódítani, akkor titokzatos sms-ekkel bombázd őt, lehetőleg úgy, hogy egyelőre ne tudja, hogy te ki vagy. Biztos lehetsz benne, amikor a titok kiderül, értékelni fogja mindazt, amit tettél, méghozzá pozitívan. Ha Valentin-napon éppen vizsgáznod kell, vagy fontos megbeszélésed van, akkor semmi izgalom, mert remekül megy majd minden. De ugye azt nem tervezed, hogy elutazz, méghozzá egy olyan országba, amelyet veszélyesnek minősítettek? Azért ennyire ne legyél se bátor, se kíváncsi.
2011. február 15–16.
Növő Hold a Rákban
Annak ellenére, hogy hízik a Hold, mégis enerváltnak érzed magad, kicsit befolyásolhatóbb is vagy, és hajlamos vagy elrévedni a múltban. Sok olyan dolog jut most az eszedbe, amelyek nagyon régen történtek, és valahogy más színben látod ezeket, mint ahogy akkor történtek. Sok dolgot meg is értesz a múltból, amelyek hatással vannak a jelenedre. Talán még azon is elgondolkodsz, hogy milyen jó lenne egy hipnózison részt venni, hiszen annyi mindent tudhatnál meg. Nosza, nézz bele a Nők Lapja Ezotéria magazin legújabb számába, ilyen részletesen talán még sehol sem olvashattál a hipnózisról, mint ott.
2011. február 17.
Növő Hold az Oroszlánban
Alig látsz a szerelemtől, lila ködbe borult minden. Viszont bizonytalanná válhatsz egy fontos dologban, amelyet már korábban elterveztél, de ahogy közeledik a végrehajtás ideje, egyre jobban cidrizel. Ne tedd, hanem inkább tréningezd önmagad: ismételgesd a következőt: Képes vagyok rá! Akarom! Megcsinálom! Hidd el, hogy sikerrel jársz.
2011. február 18.
 Telihold az Oroszlánban

Ezen a napon megint minden megtörténhet, még az is, hogy ismét megmozdul a föld, de az is, hogy akkorát esel, ha nem nézel a lábad elé, hogy talán gipszben kell eltöltened néhány hetet. Kicsit feszült lesz a nap, de ezt ne azzal vezesd le, hogy vásárolsz, vásárolsz, vásárolsz, mert mire elérkezik az este, egyetlen fillér sem marad a bankszámládon. Inkább nézz meg egy vidám filmet akár a moziban, akár dvd-n, és meglátod, jobb kedved lesz. Így este még a pasiddal sem leszel morcos.

2011. február 19–20.
Fogyó Hold a Szűzben

Ha partira készülsz a hétvégén, akkor jó, ha még a parti előtt feltöltöd az akkumulátoraidat. Egy félórás délutáni szundikálás felér két doboz energiaitallal. De ne aludj többet, mert akkor még fáradtabb leszel. A parti vége felé már ne igyál alkoholt, kávét, és főleg ne cigizz. Amikor hazaértél, zuhanyozz és mosd le a sminked, sötétítsd be a szobát, és maximum 17–18 fok legyen a szobában a hőmérséklet, így simán el tudsz aludni. Másnap pedig kelj korán, hogy visszaálljon a belső vekkered a külvilág órájához.

2011. február 21–22.
Fogyó Hold a Mérlegben

Sajnos ezen a két napon annyi hazugság hangzik el, mint egész hónapban együttvéve. Ezért légy óvatos, te se ígérj olyat, amit majd nem tudsz betartani. És kétkedve fogadj mindent, ami arról szól, hogy milyen őrületes nagy lehetőségek előtt állsz, de ennek különböző feltételei vannak, elsősorban anyagiak. Ráadásul ezen a napon belekeverhetnek valami pletykába is, amitől aztán minden hajad szála az égnek áll. Kérd ki magadnak, de ne állj le vitatkozni senkivel, mert ismered a mondást, hogy a kívülállók nem tudják, hogy a vita során ki állít őrültebb dolgokat.

2011. február 23–24.
Fogyó Hold a Skorpióban

Ismered a figyelemgörbét, ugye? Tudod miről van szó? Ha nem, akkor most megtudod, aminek nagy hasznát veheted ebben a két napban. Amikor meg kell győznöd valakit valamiről, akár arról, hogy téged válasszon az adott munkára, akkor nem mindegy, mikor hogyan hangsúlyozol. Aki hallgat téged, az a beszélgetés elején és végén koncentrál leginkább arra, amit mondasz. Vagyis amikor be akarod fejezni a mondókádat, akkor köszönd meg a lehetőséget, és ismételd meg az általad legfontosabbnak tartott mondatokat. Meglátod, óriási sikered lesz.

2011. február 25–26.
Fogyó Hold a Nyilasban

Szenvedélyes leszel, de az, aki iránt érzed, sajnos másvalaki felé fordul. Téged pedig egy olyan hapsi pécézett ki magának, akitől a borzadály fog el. Talán még susogó gatyát is visel, és olyan a humora, hogy attól nem támad nevethetnéked, inkább a falra mászol, csak ne kelljen hallgatnod. Fogd menekülésre az irányt, és inkább traccsolj telefonon a barátnőiddel, de ezt az alakot kerüld el, mert ha bármilyen apró kommunikációt is folytatsz vele, jól nem jöhetsz ki belőle. A másikat pedig jobb lenne, ha elfelejtenéd.

2011. február 27–28.
Fogyó Hold a Bakban

A karriered építése legyen fontos ezen a két napon, amikor a Hold és kapcsolatai is támogatnak abban, hogy feljebb juss a ranglétrán, vagy olyan ismerősökre tegyél szert, akik már a karrierlétra tetején foglalnak helyet. Ehhez igénybe is vehetnéd a közösségi portálok valamelyikét, mondjuk a Facebookot, és körülnézhetnél. A profilod legyen teljesen letisztult, éppen olyan, mint egy névjegy.
Forrás:
 
  • Nők Lapja Cafe
  • 2011. február 1., kedd

    PETÍCIÓ A gyógynövényeket BETILTÓ EU szabályozás ELLEN _ KÉREM ÍRJÁK ALÁ

    Kaptam, közzéteszem! 

    Tisztelt Hölgyem illetve Uram!

    Amint látja a címlistából most egy olyan körnek továbbítom ezt az üzenet Akik saját maguk is dolgoznak valamilyen formában a természetes gyógymódokat használó egészség megőrző tradíciókban.

    Kérem olvassák végig figyelemmel a levelet hiszen ez különösképpen Önökhöz szól!

    ÉS ARRA KÉREM ÖNÖKET, HOGY SAJÁT WEB OLDALUKON, BLOGJUKON TEGYÉK KÖZZÉ AZ INFORMÁCIÓT KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A PETÍCIÓ ALÁÍRÁSÁNAK WEB LINKJÉRE SZINTÉN KIEMELENDŐ, NAGYON FONTOS, HOGY A HAZAI ISMERŐSEIK MELLET A TÖBBI EU TAGORSZÁGOKBAN ÉLŐ ISMERŐSEIKNEK IS (és egyéb külföldi ismerősöknek) TOVÁBBÍTSÁK E LEVELET,MERT A KB 60 EZER ALÁÍRÁSTÓL EGY MILLIÓIG KELL ELJUTNI 2011 ÁPRILISIG HISZEN 27 ORSZÁG LAKOSSÁGÁNAK ÉLETÉRŐL VAN SZÓ !!!!         700 MILLIÓ EMBER .... EMBEREK !!!!!!!

    KÖSZÖNETTEL: MINDANNYIUNK NEVÉBEN.



     LEGYEN SZÍVES   ÍRJA ALÁ AZ INTERNETES PETÍCIÓT ANNYISZOR AMENNYISZER CSAK TUDJA …TÖBBSZÖR IS ALÁÍRHATJA … TÖBB NÉVEN  .... PL AZ EGÉSZ CSALÁDJA, ROKONSÁGA, VENDÉGEK, STB és KÜLDJE TOVÁBB ANNYI EMBERNEK, AMENNYINEK CSAK TUDJA

    Kedves Biocentrum !

                                                                            
    Tegnap ígértem, hogy átküldöm a gyógynövényekről szóló újabb EU-s szabályozás rossz hírét
    ...remélem nem lesz igaz !
    A határidő rövid, 2011 április amitől beakarják vezetni, tiltakozni kell ellene !
    Az idézet egy angliai tiltakozó kampány szövege, Heidi Stevenson természetgyógyász aláírásokat gyüjt itt:

    www.gopetition.com/petition/39757.html       (Ctrl+2 gyors kattintás) - már több mint 49 ezer aláírás van !

                                              Több                          mint 1 millió kell !

      a levél végén van az eredeti angol szöveg


                                             Üdvözlettel,

    Agresszív búcsú a gyógynövényektől

    Nem új keletű a hír, különösen azok körében, akik használják a természetes gyógykészítményeket, vagy valamilyen szinten kapcsolatban vannak a természetgyógyászattal, hogy rossz napok következnek a gyógynövényekre alapozott készítmények forgalmazóira. Uniós törvény, egyetemes megszorítás, maffia ez, ami nem kerüli el a természetgyógyászatot, mint a gyógyszeripar legnagyobb ellenségét.

    Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival. És ez a harc lassan a vége felé  közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szakhonlap. Lassan nyilvános lesz, hogy alig több mint két hónapjuk van hátra a gyógynövényalapú termékeket forgalmazóknak, hiszen április elsejével betilthatja ezeket az Európai Unió. A honlap értesülései szerint a Big  Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek, ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.

    Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól, melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer.Teljesen mindegy az, hogy a gyógynövénnyel őseink több száz évestapasztalattal gyógyítottak, most drognak számít majd. Az már csak hab a tortán, hogy az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni. A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy homeopátiás kezelésre biztassa betegeit, akkor sem   írhat fel natúr gyógykészítményeket, mert nem lesznek ezek forgalomban. Hiába                 a több évezredes tapasztalat, a hatékonyság mellett tanúskodó sok eredmény, hiába minden érvelés, hogy nagyanyáink, nagyapáink, őseink is uniós vagy világkódexes engedély nélkül gyakorolták a természetgyógyászatot. A ma ismert gyógyfüvek, a méz, a teák hatása első számú ellensége a gyógyszeriparnak.

     A média és a sajtó pedig rendelkezik akkora erővel, hogy elhitesse az                                emberekkel, ezek a szerek károsak: látunk majd iszonyú elváltozásokat az arcon, a belső szerveken, a nemi szerveken, amitől ugye, mindenki retteg, és szakemberek bizonyítják majd a tévében, hogy mindez a természetgyógyászatnak köszönhető. A tévé előtt ülők pedig csak hálálkodni tudnak ekkora nagy szeretet láttán, hogy ím, a tudomány megvédte őket a gonosz természetgyógyászattól. De hogy nézzük a napos oldalt is: bízom benne, hogy vagyunk még néhányan, akik nem dőlünk be a manipulálásnak, és nem tévesztenek meg a puccos dobozokban árult készítmények. Még mindig hiszem azt, hogy a több ezer éves gyógyászati hagyományoknak mégiscsak sikerül fennmaradni a fehér maffia háborújával szemben is.

    Igazából, ha az emberek rájönnének, hogy csupán emberi természetükből adódóan mekkora erejük van a betegségekkel szemben, már akkor tönkremenne a gyógyszeripar.
                                   
    We  call on the European Commission to stop the Traditional Herbal Medicinal Products Directive (THMPD), Directive 2004/24/EC, which is set to remove access to the vast majority of herbal medicinal products beginning 30 April 2011.

    THMPD abridges the rights of each European citizen to self-determination in managing health. It goes far beyond reasonable controls      over dangerous products, and enters the realm of coercion by limiting options for treating health issues.

    The public's access to herbal products that have traditionally been freely available must continue uninterrupted.