2011. február 1., kedd

PETÍCIÓ A gyógynövényeket BETILTÓ EU szabályozás ELLEN _ KÉREM ÍRJÁK ALÁ

Kaptam, közzéteszem! 

Tisztelt Hölgyem illetve Uram!

Amint látja a címlistából most egy olyan körnek továbbítom ezt az üzenet Akik saját maguk is dolgoznak valamilyen formában a természetes gyógymódokat használó egészség megőrző tradíciókban.

Kérem olvassák végig figyelemmel a levelet hiszen ez különösképpen Önökhöz szól!

ÉS ARRA KÉREM ÖNÖKET, HOGY SAJÁT WEB OLDALUKON, BLOGJUKON TEGYÉK KÖZZÉ AZ INFORMÁCIÓT KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A PETÍCIÓ ALÁÍRÁSÁNAK WEB LINKJÉRE SZINTÉN KIEMELENDŐ, NAGYON FONTOS, HOGY A HAZAI ISMERŐSEIK MELLET A TÖBBI EU TAGORSZÁGOKBAN ÉLŐ ISMERŐSEIKNEK IS (és egyéb külföldi ismerősöknek) TOVÁBBÍTSÁK E LEVELET,MERT A KB 60 EZER ALÁÍRÁSTÓL EGY MILLIÓIG KELL ELJUTNI 2011 ÁPRILISIG HISZEN 27 ORSZÁG LAKOSSÁGÁNAK ÉLETÉRŐL VAN SZÓ !!!!         700 MILLIÓ EMBER .... EMBEREK !!!!!!!

KÖSZÖNETTEL: MINDANNYIUNK NEVÉBEN. LEGYEN SZÍVES   ÍRJA ALÁ AZ INTERNETES PETÍCIÓT ANNYISZOR AMENNYISZER CSAK TUDJA …TÖBBSZÖR IS ALÁÍRHATJA … TÖBB NÉVEN  .... PL AZ EGÉSZ CSALÁDJA, ROKONSÁGA, VENDÉGEK, STB és KÜLDJE TOVÁBB ANNYI EMBERNEK, AMENNYINEK CSAK TUDJA

Kedves Biocentrum !

                                                                        
Tegnap ígértem, hogy átküldöm a gyógynövényekről szóló újabb EU-s szabályozás rossz hírét
...remélem nem lesz igaz !
A határidő rövid, 2011 április amitől beakarják vezetni, tiltakozni kell ellene !
Az idézet egy angliai tiltakozó kampány szövege, Heidi Stevenson természetgyógyász aláírásokat gyüjt itt:

www.gopetition.com/petition/39757.html       (Ctrl+2 gyors kattintás) - már több mint 49 ezer aláírás van !

                                          Több                          mint 1 millió kell !

  a levél végén van az eredeti angol szöveg


                                         Üdvözlettel,

Agresszív búcsú a gyógynövényektől

Nem új keletű a hír, különösen azok körében, akik használják a természetes gyógykészítményeket, vagy valamilyen szinten kapcsolatban vannak a természetgyógyászattal, hogy rossz napok következnek a gyógynövényekre alapozott készítmények forgalmazóira. Uniós törvény, egyetemes megszorítás, maffia ez, ami nem kerüli el a természetgyógyászatot, mint a gyógyszeripar legnagyobb ellenségét.

Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival. És ez a harc lassan a vége felé  közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szakhonlap. Lassan nyilvános lesz, hogy alig több mint két hónapjuk van hátra a gyógynövényalapú termékeket forgalmazóknak, hiszen április elsejével betilthatja ezeket az Európai Unió. A honlap értesülései szerint a Big  Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek, ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.

Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól, melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer.Teljesen mindegy az, hogy a gyógynövénnyel őseink több száz évestapasztalattal gyógyítottak, most drognak számít majd. Az már csak hab a tortán, hogy az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni. A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy homeopátiás kezelésre biztassa betegeit, akkor sem   írhat fel natúr gyógykészítményeket, mert nem lesznek ezek forgalomban. Hiába                 a több évezredes tapasztalat, a hatékonyság mellett tanúskodó sok eredmény, hiába minden érvelés, hogy nagyanyáink, nagyapáink, őseink is uniós vagy világkódexes engedély nélkül gyakorolták a természetgyógyászatot. A ma ismert gyógyfüvek, a méz, a teák hatása első számú ellensége a gyógyszeriparnak.

 A média és a sajtó pedig rendelkezik akkora erővel, hogy elhitesse az                                emberekkel, ezek a szerek károsak: látunk majd iszonyú elváltozásokat az arcon, a belső szerveken, a nemi szerveken, amitől ugye, mindenki retteg, és szakemberek bizonyítják majd a tévében, hogy mindez a természetgyógyászatnak köszönhető. A tévé előtt ülők pedig csak hálálkodni tudnak ekkora nagy szeretet láttán, hogy ím, a tudomány megvédte őket a gonosz természetgyógyászattól. De hogy nézzük a napos oldalt is: bízom benne, hogy vagyunk még néhányan, akik nem dőlünk be a manipulálásnak, és nem tévesztenek meg a puccos dobozokban árult készítmények. Még mindig hiszem azt, hogy a több ezer éves gyógyászati hagyományoknak mégiscsak sikerül fennmaradni a fehér maffia háborújával szemben is.

Igazából, ha az emberek rájönnének, hogy csupán emberi természetükből adódóan mekkora erejük van a betegségekkel szemben, már akkor tönkremenne a gyógyszeripar.
                               
We  call on the European Commission to stop the Traditional Herbal Medicinal Products Directive (THMPD), Directive 2004/24/EC, which is set to remove access to the vast majority of herbal medicinal products beginning 30 April 2011.

THMPD abridges the rights of each European citizen to self-determination in managing health. It goes far beyond reasonable controls      over dangerous products, and enters the realm of coercion by limiting options for treating health issues.

The public's access to herbal products that have traditionally been freely available must continue uninterrupted.

2 megjegyzés:

  1. Én is idézek: "Under this regulation, all herbal medicinal products are required to obtain an authorisation to market within the EU. Those products marketed before this legislation came into force can continue to market their product until 30 April 2011, under the transitional measures defined in the Traditional Herbal Medicinal Products Directive. Once this time limit has expired, all herbal medicinal products must have prior authorisation before they can be marketed in the EU"

    Azaz 2004 óta ez már így van, akkor senki se sípolt. Akkor kaptak haladékot a már aktív forgalmazók, hogy 7 év alatt gyűjtsék be az engedélyeket, hogy forgalmazhassanak. Aki nem tette meg, így járt. Ez olyan, mint a kocsin a műszaki vizsga, amikor új környezetvédelmi határok lettek, és volt ugyanígy türelmi idő, amíg mindenki válthatott. Ez csak arról szól, hogy semmi igazoltan káros anyag ne legyen egy termékben sem az EU piacain. Aki ezzel nem ért egyet, az írhat petíciót a statikusok ellen is, akik az elkészítendő tervrajzokat dobálják vissza a házakról, mert az új normáknak nem felel meg. Ez a normák értünk vannak.

    VálaszTörlés
  2. vajon ez a gyogynovenyekre is vonatkozik majd? vagy csak az azokbol keszult termekekre? szoval alapanyagokat ettol meg be lehet szerezni ugyanugy nem?

    VálaszTörlés