2012. november 5., hétfő

Tízmilliószoros teremtő napok 2012-ben

"A vonzás törvénye határozza meg az univerzum egészének rendjét, beleértve a te személyes életed minden egyes pillanatát és történését is. Nem számít, hogy ki vagy és hol élsz, teljes egészében a vonzás törvénye határozza meg tapasztalataidat, mégpedig az elmédben felbukkanó gondolatok által. Ez utóbbiak révén te magad hívod életre és működteted ezt a mindenható törvényt."
Byrne Rhoda

Jelentősége

A 10 milliószoros napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat. Ez mind a pozitív, előremutató fejlődést segítő gondolatokra, érzelmekre, a szeretettel teljes szándékokra, az előre vivő akaratra, mind az ennek ellenkezőjét képviselő negatív, visszahúzó, fejlődésed Útját nem segítő gondolatokra, érzelmekre, megnyilvánulásokra, szándékokra és akaratra egyaránt igaz. Minden megnyilvánulásod, tetted következményei tízmilliószorosan hatnak és hatnak vissza rád.
A mindennapokra is igaz, hogy gondolkodásod határozza meg valóságodat. Te tervezed meg Utadat, Te teremted meg körülményeidet, kapcsolataidat, kapcsolataid minőségét. Te választod meg, hogy kivel és mivel kívánsz kapcsolatba kerülni földi léted során. Ahogy minden anyagi létezés egy teremtő gondolat eredményeként jön létre, úgy minden ami a világodat meghatározza a te teremtményed. Alapvetően azok a gondolataid határozzák meg valóságodat, amelyeket nap mint nap elgondolsz. Amennyiben ezek előremutató – a saját értékítéleted szerint – pozitív gondolatok, akkor a valóságod is olyan lesz, amilyet szeretnél. Amennyiben viszont gondolataid minőségét számodra el nem fogadható gondolatok többsége határozza meg, akkor nem érzed jól magad a bőrödben.
A tízmilliószoros napok jelentősége abban áll, hogy amennyiben ezeken a napokon tudsz gondolkodásodon változtatni és olyan gondolatokkal megtölteni elmédet, amelyek céljaid felé vezetnek, megnyugvással és békével töltenek el, akkor nagy lépést tudsz abban az irányban tenni, hogy megszabaduljál nem szeretett gondolataidtól. Amennyiben e gondolatok alapján cselekedni is hajlandó vagy nagy lépést tehetsz arra, hogy megszabadulj el nem fogadható, régi szokásaidtól, érzelmeidtől vagy tetteidtől.

Eredete

A tibeti ("nagy") buddha napokat hívják 10 milliószoros napoknak, sorrendben ez az első holdhónap 15. napja, a negyedik holdhónap 15. napja, a hatodik holdhónap 4. napja és a kilencedik holdhónap 22. napja. A tibetiek évente négy ilyen napot tartanak nyilván.

Javaslatok

Kiemelten fontos, hogy ezeken a napokon arra gondolj, amit teremteni szeretnél az életedben! Figyelj magadra és légy tudatos! Ellenőrizd gondolataidat, a benned felmerülő érzelmeket. Az elkerülhetetlenül felmerülő negatív gondolatokat, érzelmeket „csípd el”, majd egyszerűen engedd szabadon és cseréld fel azzal - a számodra pozitív - gondolattal, amellyel teremteni szeretnél vagy érzelemmel, amelyet ki szeretnél nyilvánítani az adott helyzetben. Tudatosan fókuszálj a pozitívumokra.
Teremts olyan körülményeket magadnak, hogy minél több számodra pozitív helyzettel, személlyel, körülménnyel találkozhassál ezeken a napokon. Ünnepelj! Adj hálát minden jóért, ami az életedben már jelen van.
Ne felejtsd! Amire figyelmedet irányítod, azt fogod megteremteni. Senki nem fogja helyetted eldönteni, hogy ez most neked jó vagy nem jó. TE VAGY AZ IRÁNYÍTÓ! Csak Te tudod a gondolkodásodat meghatározni.
Küldj szeretetteljes gondolatokat szeretteidnek, embertársaidnak, a Föld teremtményeinek és magának a Földanyának. Teremts magadnak és „utazó-társaidnak” szeretetet, békét, bőséget és boldogságot. Adakozz! Adj minél többet önmagadból, önzetlenül, tiszta szeretetből.
Minden olyat tegyél meg, amit szeretnél, hogy tízmilliószoros erővel hasson!
Hívd fel mások figyelmét e napok jelentőségére és a napokba rejlő lehetőségekre.

Tízmilliószoros napok 2012-ben

  • 2012. február 22.
  • 2012. június 4.
  • 2012. július 23.
  • 2012. november 6.

Százszoros napok

Jó tudni, hogy minden telihold és újhold napja eleve százszoros erővel bír karmikus szinteken. Amit ezeken a napokon adunk, azt százszorosan kapjuk vissza. Minden, amit teszünk, visszaszáll ránk. Ez a karma. Figyeljünk ezekre a napokra is és csak olyat adjunk, amit mi is szívesen elfogadnánk. Figyeljünk arra is, hogy ilyenkor sokkal érzékenyebbek vagyunk. 

Forrás:  Gyógyítóharcos

Málnalevél

Eltűnésem oka, több rétegű, kerti munkák nyáron, sokat befőztünk anyuval, most már a költözés is fenn áll, és a legfontosabb dolog az életünkben a babavárás. Ezért is hoztam Gyuri bácsi oldaláról a málnalevélről az infókat. 
E mellett még ajánlották nekem a lenmagot, nyákképzésre, illetve ma kaptam egy homeós összeállítást is, ami a napokban ajánlott beszereznem, h minden klappoljon. 
szóval a málnalevélről:

Erdei málna (Rubus idaeus)

Erdei málna(Rubus idaeus)
A szúrós szárú, édes gyümölcsű málna Európában és Ázsiában őshonos, ma már mindenhol megtalálható a mérsékelt égöv alatt. Elsősorban gyümölcse miatt termesztik is. Levelét, melyet a nyár elején gyűjtünk az ókor óta használjuk összehúzó hatása miatt. A görög származású Dioszkoridész, Néró császár híres orvosa már említi a málnalevelet mint gyógyhatású növényt. 1735-ből származik K’Eogh, ír származású herborista leírása: „Összezúzott málnalevél mézzel összekeverve gyógyítja a szem gyulladását, a lázat és a furunkulust..a gyümölcs jót tesz a szívnek és a szájban lévő gyulladásoknak.”


Évszázadok óta használjuk a málna levelének forrázatát a szülés megkönnyítésére.
Ma is leginkább a szülés előtt álló nőknek ajánljuk a málnalevél teát. A termesztett málna nem olyan mértékben tartalmazza a hatóanyagokat, mint vadon termő társa. Ezért elsősorban az erdei málna levelét ajánlom gyógyászati célokra. A málnalevél erősíti a méh sima izomzatát a myometriumot, segítve ezzel a méh összehúzódásait és a magzat világra hozatalát. Teája enyhíti a hasmenést, a kötőhártya gyulladást, a szájban lévő aftát. Összehúzó hatása miatt gyógyítja a fekélyeket, a sebeket és hatásos fehérfolyás esetén is. Gyermekeknek is adható gyomorpanaszok esetén.
Gyuri bácsi gyógynövényei között is szerepel. Elsősorban kismamáknak ajánlja, de köszvény, ízületi gyulladás esetén is tanácsolja fogyasztását. Napi egy csészénél többet nem kell inni belőle akár egyik, akár másik esetben használjuk.

forrás: Györgytea