2011. július 10., vasárnap

Gyuri bácsi gyógyteái, ömlesztve, betegségekre felosztva

Miközben a teámat keresgettem a neten, mivel vmi tuti helyre tettem a fecnit, erre a jó kis összegzésre találtam. 


Bőrrák
Diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát és ezzel kell kenegetni a rákos szemölcsöt vagy foltot, teljesen leszárad, majd tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az italból.
Korpás és zsíros haj
3 g diólevelet le kell forrázni 2 dl vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig rajta hagyni, majd leöblíteni.Ha nem öblítjük le, akkor a hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.
Agyi vérellátás
Félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megtisztított fokhagymával és 2 dl almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.
Agyi erek tisztítása
Cavinton helyett:
3 g kis téli zöld meténg és 3 g orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel. 10 perc állás után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.
Fogínygyulladás és szájöblögetés
3 g (egy csapott evőkanál) diólevél 2 dl felforralt víz, 10 perc állás után beletenni valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.
Csontritkulás
Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle, megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az ételbe.
Porckorongkopás, amikor a zselés anyag kifogy a porcok közül
A boltokban kapható ételzselatint - a ráírt elkészítési mód szerint - elkészítjük, és amikor már dermed, öntsünk még rá forralt vizet, és villával törjük át, hogy kenhető legyen, a fájós részre rákenjük esténként, úgy,hogy bevizezzük, vagy a térdünket, vagy a könyökünket, vagy a gerincünket és belemasszirozzuk, teljesen beszívódik, ami még marad a bőrünkön, azt nedves ruhával töröljük le. Naponta egy mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után visszatermelődik a zselé a porcok közé.
Kötőhártyagyulladás a szemen
Szemvidítófű egy csapott evőkanál 2 dl víz, leforrázni 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet.
Szemre, ha romlik a látás
Diólevél tea egy csapott evőkanál, 2 dl víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni.
Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.
Homlok-, orr-, fül- és arcüreggyulladás
Diólevél egy csapott evőkanál tea, 2 dl forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x - 2x felszívni és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanezzel a teával, a megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk rá a területre.
A papsajt tea hidegen készül, 2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot.
Mandulagyulladás esetén
Közönséges galajteát kell inni. Náthára és köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.
Pajzsmirigy, minden típusa
Apróbojtorján teát korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl vízzel leforrázni és naponta meginni.
A diólevél teát ugyanígy kell elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban meg kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként fel kell tenni a nyakra.
Allergia és asztma
Vagy martilapu tea, vagy útifű tea, vagy fehér pemetefű tea, ezerjófű tea. 1 csapott evőkanál, 2dl forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meg lehet inni. Egy év teaivás után az ember teljesen tünetmentessé válik.
A legjobb köptető: ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott evőkanál tea 2 dl forróvízzel leforrázni, 10 perc állás után inni.
Máj- és epeproblémák
Nagyon sok bennünk az idegen anyag, sok a különféle vegyszer az élelmiszerekben, volt egy konferencia és ott elmondták, ha továbbiakban is ennyi vegyszeres ételt eszünk, a fehér emberekből csak 7% marad meg a földön.
Keserű ételekkel kell a májat tisztítani és az epét ürülésre ingerelni.
Ami segít: a pemetefű tea, az ezerjófű tea, a gyermekláncfű leveléből készült tea, a rukkola saláta (nagy bevásárló központokban lehet kapni lilás színű saláta) nagyon keserű, de minden nap a salátánkba keverjünk bele egy kicsit.
Ha már ciszta van a májban akkor a legjobb a diólevélből készült tea. 6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben éjszakára a májra kell tenni.
Magas koleszterin
Nem jó, mert az érfalakban lerakódik a zsír, normál értéke 0-5.1, ha már 4 felett van az kifejezetten rossz érték. Tyúkhúr teát kell inni, addig, amíg az érték nem javul.
Epekő
Minden este sok retket kell enni, de csak este, mert napközben szinte mérgezi a szervezetet a retek.
Gyomorégés
Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni, az íze is ilyenkor jön ki az ételnek.
6 hétig 1 csapott evőkanál orbáncfű 2 dl forróviz, 10 perc állás után minden nap meginni.
A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.
Lúgosításra fehér árvacsalán tea. A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről.
 2 naponta meg kell inni 2 dl vízben feloldott 1 teáskanál szódabikarbónás vizet.
Széklet
Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha pedig rágjuk, akkor hasfogó. Nagyon jó széklet van a szilvától, szőlőtől.
Szorulás
Erősségi sorrendben az alábbi teákat lehet fogyasztani:
Mezei katáng virág hígabb széklet, kökényvirág, kutyabengekéreg a legerősebb, vagy a bodza fiatal rügye.
Hasmenés
Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat.
Diólevél tea fogyasztása 6 hétig. Vadsóskamag nyersen darálva.
Aranyér
Nagy útifüvet zöld állapotában megmosni, megcsipkedni és sűrűre elkészíteni, éjjelre rá kell kenni, még ha belül is van az aranyér. Télen szárított állapotában nem olyan hatásos, mint nyáron, de ha leforrázzuk az 1 csapott evőkanál nagy útifüvet, és utána leöntjük róla a vizet 10 perc állás után, ugyanúgy használhatjuk, mint zöld állapotában.
 Izület
Pld. Köszvény
Erdei málna levél és fekete hamvas szeder összekeverve, 1-1 csapott evőkanállal 2 dl forró vízzel leforrázva, 10 perc állás után naponta 2x egy-egy csésze, 2 hét alatt már eredmény van. A hús evése egy héten 1x ajánlott, még ha nincs is köszvényünk, akkor is.
Reuma
Réti legyezőfű
Ha a vesénk nem dolgozik rendesen, akkor a méreganyag lerakódik az izületekben. Vesét működteti, tehát vízhajtó: a bodzavirág tea, aranyvesszőfű, nyírfalevél (még vesekő esetén is hatásos napi 1 csésze fogyasztása esetén), tejoltógalaj, csalán tea (de csak 6 hétig lehet inni, majd 6 hét pihenő után újabb 6 hét).
Lábizzadás, körömgomba vagy hidegláb
Diólevélből készült teával mosogatni vagy áztatni a lábat.
Lábgomba esetén pedig: tölgyfakéreg teát kell használni.
Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a legjobb esténként.
Magas vérnyomás
Vagy a vesétől, vagy a szívtől, vagy a koleszterintől van.
Ha a vesétől van (ezt orvos állapítja meg, hogy jó-e a vesénk), akkor a vízhajtásnál leírt teákat kell iszogatni naponta 2 csészével.
Ha a szívvel van a gond (orvos), akkor a galagonya virágos hajtásából készült teát kell naponta 2 csészével fogyasztani, a szívizmokat rugalmasan tartja, a szívritmust, pedig szabályozza.Baloldali hátsófali szívinfarktus elkerülése végett 2-3 naponta 1-2 csészével kell meginni 160-as vérnyomás felett.Minden reggel fehérfagyöngyből készült teát kell inni, amit hideg vízben egész éjjel áztatunk, és reggel meglangyosítjuk, a legjobb vérnyomáscsökkentő tea.
65 éven túl 1 hónapban 1x vagy 2x cickafark tea egy nap, két csésze hirtelen szívhalál elkerülése végett.
Vashiány: szederlevélből készült tea a legjobb.
Immunerősítés
Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy a Béres csepp és C-vitamin (pld. csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű paprika, káposztafélék, savanyú káposzta, citrom, citrusféle gyümölcsök. Megfázásos időszakban, pedig naponta inni a bugás macskamenta teát (én iszom nagyon finom).
Prosztata
Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2x1 csészével. Meg kell tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak.
Ha már megnagyobbodott a prosztata, akkor a következő teát kell inni, amit forrázni kell: porcsinfű, korpafű, kisvirágú füzike, ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le kell forrázni 2,5 dl vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze.
Klimax
Ösztrogénhiány - cickafark tea, palástfű tea, pásztortáska tea összekeverve és minden nap 2x1-1 csésze.
Női szőrösödés
Androgén erősödés van az illető hölgynél, ez a férfihormon. Korlátlan mennyiségben kell inni a fodormenta teát.
 Ciszta vagy mióma a petefészken
Diólevélből 1/2 liter teát készíteni, ebből 2 dl -t meginni és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára pedig a megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.
Cukorbetegség
Cukorbetegség esetén a Béta sejt ellustul és szinte várja az inzulint.
Megelőzésre: szederlevél tea bármennyi, bármikor, vagy kukoricahéj tea, vagy fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inni.
Ha már kialakult a cukorbetegség és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4 hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni. Sokat kell mozogni.
A cukor legfelső határa 6 mmol. Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.
Agydaganat
Minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási boltokban lehet kapni a 2 nyaki ütőeret, kell bekenni és belemasszírozni napjában többször.
Diólevelet VI. hónap közepétől VII. hónap végéig kell begyűjteni és árnyékos helyen megszárítani, de jobb biztonságos gyógynövényeket árusító boltokban megvenni.
(Forrás: Népi gyógyászat: Gyuri bácsi gyógyteái, www.bien.hu ; www.herbatop.hu )