2009. október 24., szombat

szantálfa, a füstté vált libidó



A füstölők és illatszerek alapanyaga nem is valódi fa, inkább félélősködő cserje. Minél sötétebb és aromásabb a fája, annál értékesebb.
A szantálfa az egyik legmutatósabb, legillatosabb és legdrágább fás szárú növény. A szobrászok és az illatszergyártók egyik kedvenc - több mint 4000 éve alkalmazott - alapanyaga. Manapság szinte nincs kozmetikum szantálaroma nélkül. Népszerűsége oda vezetett, hogy a 20. század végére a szantálfa is felkerült a kihalással fenyegetett trópusi keményfák közé. A faj fennmaradását leginkább a túlzott kitermelés veszélyezteti, a vad populációk ugyanis nem tudják kielégíteni a kereskedelem igényeit. Faanyagának exportját az indiai törvények tiltják, mégis jelentős mértékben csempészik, s ezt csak az állományok 24 órás felügyeletével lehetne megakadályozni.

Az Indiában és Indonéziában honos szantálfa (Santalum album) félélősködő: 300 növényen, cserjékhez, fűfélékhez, lágyszárúak gyökereihez kötődve nevelkedik. (Félélősködő, vagyis maga is fotoszintetizál, de emellett a más növények által felvett tápanyagokat is elszipkázza.) Kicsi vagy közepes méretű cserje, de fa "nevelőszülő" mellett akár a 20 méteres magasságot is elérheti. Lassú növekedésű, 20-25 év alatt kb. 30 cm-es törzsátmérőt és 7-8 méteres magasságot ér el. Nem is szokták tovább nevelni, mert idősebb korban korhadásnak indul.

Minél sötétebb színű a fája, annál értékesebb és az illata is annál intenzívebb. Fájának belső, kemény részében halmozódik fel az illóolaj, amely nem csak parfümök és füstölők alkotórészeként népszerű, hanem baktériumölő és gyulladásgátló tulajdonsága miatt haj- és testápoló készítmények egyre elterjedtebb összetevője.

A buddhista és hindu ceremóniák elmaradhatatlan kelléke a szantál illatú füstölő. Keleti hagyomány szerint halotti toron égetve illatával könnyebben jut el az elhunyt lelke az istenhez, illetve illata távol tartja a gonoszt.

Olaját ezerféleképp felhasználhatjuk: párologtatáshoz, fürdőkhöz, bedörzsölve, inhaláláshoz, szájöblítés vagy borogatás alkalmával. Jól kiegészítik egymást borssal, ciprussal, ilang-ilanggal, narancsvirággal.

Oldja a feszültséget, csökkenti a depressziót és a klimax tüneteit, fokozza a libidót. Inhalálva enyhíti a megfázás tüneteit.
Szerző/Forrás: édenkert.hu

2009. október 19., hétfő

Infraszauna

Elméletileg jó lenne hetente legalább egyszer menni, de ezt nem mindig tudjuk összehozni. Minden egyes alkalom után elhatározzuk, h na akkor jövő héten is, csak aztán vmi mindig közbejön.

Rákerestem az infraszaunára a neten:

Az infra-szauna előnyei

Fájdalomcsillapító hatás Az infravörös terápiát hatékonyan alkalmazzák Japánban a nyáktömlő gyulladás fibromialgia, reumás izületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó, fejfájás, görcsök, rándulások és más izom vagy csontbántalmak esetén. Az öregkori merevség és fájdalmak sok fajtája csökkenthető, vagy megszüntethető az infravörös szaunákkal.

Bújjon ki a narancsbőrből!A vérkeringést serkentő, a méreganyagokat és a felesleges vizet eltávolító módszerekkel jelentősen csökkenthető ez a kozmetikai hiba. Mivel az infravörös sugarak mélyen a bőr alá hatolnak, a narancsbőr ily módon történő kezelése sokkal eredményesebb, mint a hagyományos módszerek.

Elégeti a kalóriákat és segít a súlyellenőrzésben!Miközben Ön az Infraszauna puha melegében pihen, a teste valójában kemény munkát végez. Egyszerre megy végbe a verejtékképződés, és a kalóriaégetés, miközben vérkeringése felélénkül. Egy átlagos kondícióban lévő személy egyetlen szaunázás után csaknem 500 gr verejtéket képes kibocsátani és eközben 300-600 kalóriát elégetni. Ez azt jelenti, hogy Ön súlyt is veszít nem csak vizet. Tekintettel a súlyellenőrzésre, ez a hatás az Infraszaunát a hagyományos szaunákkal összehasonlítva akár 300%-kal is hatásosabbá teheti.

Eltávolítja a mérgeket és a salakanyagokat!Vegye le a terhet a veséiről, májáról és távolítsa el a méreganyagokat közvetlenül a bőrön keresztül! A megélénkült vérkeringés stimulálja a verejtékmirigyeket, és ezáltal megszabadít a testben felhalmozódott mérgektől és salakanyagoktól. A napi verejtékezés segít a méregtelenítésben, és a testet megszabadítja a rákkeltő hatású nehézfémek (ólom, higany, cink, nikkel és kadmium), valamint az alkohol, nikotin, szoodium, kénsav és koleszterin lerakódástól. Természetesen fontos a kezelések melletti bőséges folyadékfogyasztás!

Csökkenti a stresszt és a fáradékonyságotAz Infraszauna lágy melegében eltöltött pár perc felér egy kiadós masszázzsal, amely kellemesen feszültségoldó hatással van a feszült idegekre és izmokra. A kabinból kilépve testileg és szellemileg egyaránt felfrissülve és megerősödve folytathatja mindennapjait. A hipertermiás terápia az egyik dolog, amely jelentősen megnöveli a növekedési hormon szintjét, mely fontos a test szöveteinek karbantartásában, beleértve a test izmait. A krónikus fáradékonyságban szenvedő betegeknél a hipertermiás terápia segít helyreállítani a vegetatív idegrendszer helyes működését.

Az infra-szauna előnyei a finn szanával szemben

Sok krónikus beteg ember egy hagyományos, magas hőmérsékletű szaunában való tartózkodást nehezen visel. E rendszerekben a test belseje teljes mértékben kívülről kerül melegítésre, a borfelületen keresztül. Bár nagyon melegnek érzi az ember ezeket a szaunákat, a test fűtése azonban csak néhány milliméter mély. Az infravörös szaunákban láthatatlan fénysugarak jönnek számos sugárzóból. Ez a hosszúhullámú infravörös fény behatol mélyen az izom és zsírrétegekbe, és ez által nagyobb hatást gyakorol a mélyebben levő testszövetek méregtelenítési folyamataira. Ezen kívül, mivel a valós hőmérséklet jóval a hagyományos szauna hőmérséklete alatt van, az egyén kényelmesebben érzi magát. Az izzadás már az előtt elkezdődik, hogy az egyénnek melege van és az izzadás sokkal bőségesebb, mint egy hagyományos szaunában. Végül, a hagyományos szaunákkal vagy gőzfürdőkkel ellentétben, melyek eléggé lefárasztják az embert, az infravörös szaunák általában nagyon frissítőek.

(Forrás: CLINE MEDICAL CENTER Nanaimo, British Columbia Canada. Hipertermiás méregtelenítő terápia infravörös szauna segítségével)

Orvosi információk az infraszaunáról

Írásukban a szerzők azt a következtetést vonták le, hogy azon anyagok, melyek az infravörös zónában elektromágneses sugárzást bocsátanak ki... "... jelentősen megnövelik a sejten belüli kalcium ion koncentrációt, fagocitózist... és a nyiroksejtek blasztogenetikus reakcióját a mitogének felé. Az eredmények azt sugallják, hogy azon anyagok, melyek az infravörös fénytartományban bocsátanak ki elektromágneses sugárzást, melyeket széles körben használnak Japánban kozmetikai, terápiás és minőségmegőrző célokra, képesnek tűnnek a fehérvérsejt funkciók előmozdítására oxidációs sérülés serkentése nélkül. Többek között a sejten belüli oxidációs sérülések vezetnek a sejt rákos megbetegedéséhez."
" Egy átlagos terhelésű személy könnyedén le tud izzadni 500 grammot egy szaunában, majdnem 300 kcal elégetésével, mely kb. 3-5 km futásnak felel meg. Egy hő terhelésű személy könnyen leizzad 600-800 kcal-t minden káros hatás nélkül. Míg a vízveszteség pótlódik vízutánpótlás által, az elégetett kalóriák nem."
Mivel az infravörös szauna segít, hogy 2-3-szor annyi izzadság keletkezzen, mint a hagyományos forró-levegős szaunában, a meg növekedett kalória elégetéséről szóló jelentések nagyon meggyőzőek. Több, mint 600 kalória ég el mindössze 30 perc alatt! "Sokan közülünk, kik futunk, azt nem abból a célból tesszük, hogy nagy lábizmokat fejlesszünk ki, hanem hogy a szív- és érrendszerünket egészségesen megterheljük.
A szauna rendszeres használata hasonló megterhelést jelenthet a szív- és érrendszer számára - és rendszeres használata ugyanolyan hatékony lehet a kalóriák elégetésében és a szív- és érrendszer megterhelésében - mint a rendszeres testmozgás.
" Ezen állítások megerősítése gyanánt, a NASA beható kutatásokat végzett a korai 1980-as években, és arra az eredményre jutottak, hogy a szív- és érrendszer infravörös stimulációja hatékony módja lenne az amerikai asztronauták szív- és érrendszerének jó állapotban tartására hosszú űr utakon.

Az infraszaunák tehát úttörő szerepet vállalhatnak a súlyszabályozásban és a szív- és érrendszer megfelelő kondícióban tartásában. Ez leginkább azon egyének számára lenne értékes, akik nem gyakorolnak testmozgást, vagy nem tudnak, de mégis szeretnének egy hatékony súlyszabályozó és fitness programot. Ez több színt vihetne már működő programokba is. Néhány testsúlycsökkentéssel foglalkozó kutató labor úgy látja, hogy a test a zsírt mérgek hígítására használja. Mivel az infravörös szauna egy páratlan eszköze a méreganyagok eltávolításának, emellett nagyban hozzájárul a felesleges zsiradékoktól való megszabaduláshoz is, melyeket a test a felraktározódott mérgek felhígítására használt.

Az infraszaunát az orvosok a következő betegségek kezelésére ajánlják: Izomfájdalmak, hátfájás, ficamok, rándulás, reumatikus fájdalmak, cukorbetegség, akné, bélrendszeri és gyomor panaszok.

Nem ajánlott az infraszauna használata terhes nők számára. Alacsony vérnyomásúak és visszértágulatban szenvedők esetén fokozott figyelmet igényel, csak alacsony (40 fok körüli) hőmérsékleten ajánlott ezesetekben a szaunázás.
Minden esetben konzultáljon orvosával!

Betegség, mint pótcselekvés - cukorbetegség


Forrás: www.posa.hu


Fizikai tünetei:
Leggyakoribb bevezető tünete a gyengeség és a fáradékonyság, szomjúságérzés. Majd gyakori és bő vizeletürítés, egyes esetekben kóros éhségérzet és túlzott evés mellett fellépő fogyás.Jellemző a testszerte vagy gyakran a nemi szervek bőrén jelentkező viszketés, ismétlődő homályos látás, majd idővel a perifériás idegpályák károsodása, amely – főleg az alsó végtagokban – érzészavarokban, érzéskiesésekben nyilvánul meg.

Lelki háttere:
Elöljáróban tisztázzuk, mi történik a testben, ami kiváltja ezt e betegséget. Tulajdonképpen leáll a hasnyálmirigy harmonikus működése, de vizsgáljuk meg a miértet is.
A betegség a szeretettel van összefüggésben. Ez abban áll, hogy a tudat és a szervezet nem találja meg azt a dolgot, amivel megédesíthetné az életét. Önmagáról elfeledkezett valamilyen oknál fogva. Lássuk bővebben ezeket a kiváltó tényezőket.
A cukorbetegség kialakulásának oka az örömben keresendő!Nem képes az ember „helyesen” értelmezni az életében bekövetkező örömteli pillanatokat, pl.: nem örül a jó érzéseknek és örömet vált ki az, ami normális esetben bánatot okozna.
Gyermekkorban: A szülő és a gyermek között kialakuló konfliktus. A gyermekeknek is van szabad akaratuk, és ez azt jelenti: saját maguk szeretnének olyan dolgokat cselekedni, melyek örömet okoznak. Ezek a gyerekek nem saját maguknak teremtik meg az örömteli pillanatokat, hanem készen kapják! A betegség kifejlődésével pedig egyre inkább így lesz, egyre több szeretetet (édességet) kapnak, ami lelki szinten egy bizonyos lustaságot eredményez. A tudatban lévő lustaság kihat a hasnyálmirigy működésére (lustává teszi), tehát egyre nehezebben tud mit kezdeni a cukorral (édességgel).
Felnőtt korban: Két lehetséges ok vezethet a betegég kialakulásához, de ezek nagyon szorosan összefüggenek, egy tőről fakadnak!Ezek az okok pedig a gyerekekhez való viszonyban keresendők:Van gyermeke, de úgy érzi ő, nem becsüli meg mindazt a gondoskodást, figyelmet, amit neki szentel, úgy érzi, nem szereti annyira, mint amennyire ő teszi.
Nincs gyermeke: az utódok hiánya miatt azt képzeli: kimaradt minden öröm az életéből! Természetesen a hite és a valóság nem minden esetben fedik egymást. Leggyakrabban ezek a problémák, csak az elméjében, a tudatában és a szívében élnek.

A gyógyulás útja nem nélkülözheti a saját örömöt. Újra kell tanulni az örömmegélő képességet. Gyermeki módon át kell adni magát a felszabadult örömnek. Nem lesz egy egyszerű dolog, hiszen elég mélyen beleivódott az elképzelés: értéktelen, nem érdemli meg a magával való foglalkozást, az örömöt.



Azt hiszem, Müller Péter - Örömkönyve ill. a Szeretetkönyv olvasgatása is éppen jó ide. :)

köldökcsakra betegségei

A hasra hízástól a kisebbségi érzésig
Összeállította: Rácz BrigittaBioenergetic Kiadó2007.06.01

Számtalan fizikai és lelki probléma vezethető vissza a köldökcsakra nem megfelelő működésére. Ha szembesülsz panaszaid lelki hátterével, könnyebben kezelheted azokat.

A hét csakra speciális hely testünkön, ahol különösen érezzük energiáinkat, ahol felvesszük és feldolgozzuk a külvilág impulzusait. A csakrák testünk erőközpontjai, melyek olyan összefüggő rendszert alkotnak, mint a naprendszerünk. A hét csakra hét archetipikus tudati állapotnak is megfelel, amelyek szorosan kötődnek az emberi test bizonyos helyeihez. Ezek a testi helyek és a tudatállapot kommunikálnak egymással. Az elnyomott érzések feszültség formájában a test meghatározott területein jelennek meg. Így például a félelem a nyakban összpontosul, az együttérzés a szívcsakrában.

A hét csakra elhelyezkedése
  • Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál lehet érzékelni.
  • Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érzékelhetjük.
  • Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
  • Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érzékelni.
  • Torokcsakra: energiáját a legtöbben a torkuk alján érzékelik, ahol a kulcscsont kezdődik.
  • Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között érzékelhetjük.
  • Koronacsakra: ennek a csakrának a legnehezebb érzékelni az energiáját, mely a koponya közepén, a kutacsoknál található

köldökcsakra

A köldökcsakra az én energiáit fejezi ki, és érzéseinket irányítja. Pszichológiailag e csakra azt a síkot jelenti, ahol az ember tudatába kerül érzéseinek. Ehhez a területhez lassan kell felnőnie. Így az érzelmi kielégülést itt sokszor a fogyasztás, ezen belül is az evés jelenti. A táplálkozás összeköti a gyökér- és a köldökcsakrát. A köldökcsakra szintjén szembesülünk árnyékunkkal, tehát a jó és a rossz, a hatalom és az alávetettség polaritásával. A köldökcsakra energiáinak segítségével vívjuk meg csatáinkat a külvilággal és belső világunkkal is.


Ehhez a csakrához tüzes energiák társulnak. Szenvedélyekről, haragról és az érzések feldolgozásáról van itt szó. A tűz viszont világít is, hogy lássunk, ezért a szem és a látás is ehhez a csakrához tartozik. A tűz a belső erőnket is szimbolizálja, amitől a legtöbben félünk. Sok félelem legfőbb oka a saját erőnktől való félelem. Aki meg akarja valósítani önmagát és elképzeléseit, annak erősítenie kell a köldökcsakráját. Gyenge harmadik csakrával szinte lehetetlen élni mai társadalmunkban.


A köldökcsakra betegségei


E csakrához olyan betegségek tartoznak, amelyek aggodalomra, félelmekre, szorongásra és elnyomott agresszióra vezethetők vissza. Ez a csakra gyakran azért zárt, mert az illető fél a saját erejétől. Így elnyomott agressziója önmaga ellen irányul, és hosszú távon fekélyt okoz. Ha valamit nem veszünk észre vagy nem akarjuk meglátni, annak gyakran a köldökcsakrához van köze. A köldökcsakra zártságát gyakran a felületes légzés is mutatja. Ebben az esetben a hasi szervek és különösen az emésztőszervek nem kapnak elegendő életenergiát

A köldökcsakra zavaraira visszavezethető fizikai betegségek


• Cukorbetegség: A pszichológiai vizsgálatok szerint a cukorbetegek nagyon erősen kontrollálják és elnyomják érzéseik kifejezését. A cukorbetegség és más, a csakrához tartozó betegségek megelőzésére ajánlottak a küzdősportok.

• Emésztési problémák: Agresszióra utalnak. Az emésztés során a külvilágot vesszük magunkba, amiből azt tartjuk meg, ami táplál, a többit pedig kiválasztjuk. A köldökcsakra szintjén ugyanígy mennek végbe a testi-lelki folyamatok.


• Epepanaszok: Elnyomott dühre és agresszióra vezethetők vissza, amit le kell építeni. Itt is ajánlatos küzdősportokat űzni.

• Evési problémák: Itt különösen azokról van szó, amelyek elhízáshoz vezetnek. Azt már mindenki megtapasztalta, hogy az evés vigasztal, az édesség pedig szeretetpótlék. Elsősorban meditációval segíthetünk, és tudatosan figyeljünk étkezésünkre.

• Gyomorégés: Ilyenkor feljön valami; valamit meg kell emészteni. Ez azt jelenti, hogy a lelki problémák nem dolgozódtak fel. E betegség tünetei azt mutatják, hogy valami „savanyú” feltör alulról, a tudatalattiból.

• Gyomorfekély: Gyakran nem jutnak kifejezésre az aggodalmak és a félelmek. Ezért nem is emésztődnek meg, ami azt jelenti, hogy nem kerülnek tudatos feldolgozásra, feloldásra. A gyomorfekély másik oka a befogadóképesség túlbecsülése.

• Hízás hasra: A nagy pocak azt szimbolizálja, hogy az illető védeni szeretné köldökcsakráját. A csakra bezáródik, ha egy záróréteggel – zsírpárnával – veszik körbe. A zsírréteget legtöbbször a meg nem emésztett érzések hozzák létre. Az érintett bánatában eszik és iszik túl sokat.

• Májbetegségek: A rosszkedvvel függenek össze. Elsősorban az elnyomott dühre kell gondolni, ez okozza a rosszkedvet. Minden fel nem oldott negatív érzés a májat mérgezi.

• Rekeszizom-problémák: A köldökcsakra tipikus problémájának tekinthetők, és a túlzott aggodalomra vezethetők vissza.

• Szemproblémák: A szem problémái legtöbbször azzal függnek össze, hogy valamit nem szeretnénk meglátni.


A köldökcsakra zavaraira visszavezethető lelki betegségek


• Harag: Ha a harag tudattalanul fejeződik ki, és uralja az érintett személyt, akkor ez egyértelműen a köldökcsakra zavarára utal. Ezzel ellentétes az ún. „szent harag”, amit az illető tudatosan fejez ki, ez pedig tisztítja a köldökcsakrát.

• Hatalmi visszaélések: A gyenge köldökcsakrára vezethető vissza. Csak a harmonikusan működő köldökcsakra segít abban, hogy a hatalmat szociális felelősséggel összekötve gyakoroljuk.

• Hisztéria: Ebben az esetben a köldökcsakra félrecsúszott energiái nyilvánulnak meg.

• Kisebbségi érzés: Ha gyakran lép fel, akkor meggyengült a köldökcsakránk. A küzdősportok hosszú távon feloldják a kisebbségi érzést. Ha mégsem, akkor mindenképpen ajánlatos pszichoterapeutához fordulni.

• Szégyenlősség: Arra utal, hogy a köldökcsakrában kevés energia van.


Gyakorlat a köldökcsakrához: tűzlégzés


A gyakorlat időtartama

Maximum öt perc, de két vagy három perccel kezdd el.

Mit kell biztosítani hozzá?

• Szabad helyet a padlón, ahová kényelmesen lefekhetsz.

• Egy kellemes, tiszta, meleg és kiszellőztetett szobát.

• A külső zajok kikapcsolását.Hogyan végezd?Feküdj hanyatt, hunyd be a szemed, és lazulj el.

Képzeld el, hogy egyre mélyebbre és mélyebbre süppedsz a talajba, és közben egyre nyugodtabb és lazább leszel. Ha úgy érzed, készen állsz, kezdj el folyamatosan lélegezni a köldökcsakrádba. Engedd, hogy felmelegedjen a központja, és érzékeld, hogy a finomenergia áramlik ki belőle, ami szétoszlik egész testedben. Eközben folytasd a hasi légzést folyamatosan, és tartsd figyelemmel köldökcsakrádat. Ha nem okoz gondot a gyakorlat végzése során, képzeld el, hogy a köldökcsakrából kiáramló energiának sárga fénye van.

Hogyan harmonizáld köldökcsakrádat?

• Szembesülj saját árnyoldalaiddal.

• Tudatosan dolgozd fel álmaidat.

• Fejezd ki agressziódat játékosan, például küzdősportok által.

• Hordj meleg, sárga tónusú alsóneműt, és használj hasonló színű ágyneműt.

• Meditálj égő gyertyára.

• Szemlélj meditatívan nyílt tüzet.

torokcsakra betegségei


A megfázástól a fülproblémákig

Összeállította: Oszvald AnikóNõk Lapja Cafe2007.12.07


A torokcsakra felelős az önfegyelemért és a kommunikációért. Szegycsontunk apró mélyedése elvezet saját belső valóságunkhoz, megmutatja az adás és elfogadás egyensúlyát önmagunkban.

A torokcsakra a beszéd, a kommunikáció és a hallás központja. A külső és belső hangok alapján tudjuk eldönteni, mit várnak tőlünk, és mit várunk el mi a külvilágtól. A torokcsakra szoros kapcsolatban áll az éhséggel és a szomjúsággal. A vágy, hogy kielégítsük szükségleteinket, azt jelképezi, hogy olyan dolgokkal töltsük fel magunkat, amelyek kitöltik a belső űrt. Szerveink közül a tüdő, a gége és a hangszálak tartoznak ehhez a csakrához. Ezért abban is szerepe van, hogyan tudunk énekelni, és nyelvileg kifejezni magunkat.

A torokcsakra címszavai:
  • • A beszéd és a hallgatás polaritása
  • • A kommunikáció
  • A fülelés
  • Az önuralom

A torokcsakra egyik fő gyakorlata a hallgatás. Csak akkor tudunk őszintén kommunikálni, ha önmagunkat is meghallgatjuk. Ehhez azonban csendre van szükségünk. Aki keveset beszél, az erős torokcsakrával rendelkezik.

Ha a torokcsakránk túl aktív – ez túl sok fecsegésben nyilvánulhat meg –, nagyon sok energiát veszíthetünk, eltávolodva ezzel saját valóságunktól.
A torokcsakra zavaraira visszavezethető problémák A torokcsakra betegségei szinte mindig a beszédproblémákban jelentkeznek. A köhögés, a torokfájdalom és a rekedtség mind arra utalnak, hogy kicsit el kellene csendesednünk. A bajok abból is adódhatnak, hogy olyan érzelmeket nyomunk el magunkban, amelyek kiabálásra, sírásra vagy mérgelődésre indítanának. Az elfojtott érzelmek pedig elzárják energiáink szabad áramlását. A torokcsakra betegségei az önkifejezéssel és gondolataink kifejezésével vannak összefüggésben. A csakra zavarával küszködők nehezen engedik el régi gondolataikat, megakadályozva ezzel az újabbak megszületését. Ennek eredménye a gyakori szabadkozás, mogorvaság és rosszkedvűség. Ha a tettekre és az érzelmekre intellektuális magyarázatokat keresünk, elveszíthetjük rugalmasságunkat.


Testi problémák


Asztma: Az asztmában szenvedőknek gyakran nincs elég terük az önkifejezésre, nem értik meg őket. A rohamokkal hívják fel magukra a figyelmet, így próbálnak kommunikálni környezetükkel.

Bronchitis: Ez a betegség a dohányosoknál gyakori. Sokan azért cigarettáznak, hogy elnyomják a beszédet. Köhögésbe menekülhetnek azok is, akik nem merik véleményüket kinyilvánítani.

Fülproblémák: A fülproblémák arra hívják fel a figyelmet, hogy nem hallgatunk sem belső hangunkra, sem mások véleményére.

Mandulagyulladás, torokfájás: Az elnyomott félelmekkel és a haraggal függ össze. A torokfájás minden típusánál foglalkoznunk kell a köldökcsakrával is.

Megfázás: A köhögés és a megfázás figyelmeztet arra, hogy kiürültünk, túl sokat adtunk magunkból.

Nyakfájdalmak: A kimondatlan, nyomasztó érzések, gondolatok okozzák.

Pajzsmirigyproblémák: Alulműködése a változásokkal szembeni ellenállást jelenti, túlműködése esetén pedig túl sok mindent szeretnénk egyszerre.

Rekedtség: A rekedtség esetén túl sok energiát adtunk le a torokcsakránkon keresztül, és keveset hallgatunk.

Sclerosis multiplex: Ez a betegség is a torokcsakra zavaraira vezethető vissza. A betegek állandóan visszafojtják érzelmeiket, nem tudják a frusztrációt, a haragot kifejezni.

Szájproblémák: A szájüreg és a gyomor bajai az érintettben rekedt agresszióra utalnak. A gyomorból jövő szájszag távolságot teremt, ezért ilyenkor meg kell vizsgálnunk, valóban szükségünk van-e egy kis távolságtartásra.

Tüdőproblémák: Hosszú távon károsítja a torokcsakrát, ha úgy érezzük, nem jutunk elég szabadsághoz. A tüdő így nem kap elég életenergiát.

A torokcsakra főtémái:

• Az önfegyelem

• A kommunikáció

Így erősítsd a torokcsakrádat!

• Énekelj, olvass hangosan, mesélj másoknak!

• Fejezd ki érzéseidet!•

Vezess naplót!

• Viselj gyakran világoskék ruhát, vagy aludj ilyen színű ágyneműben!

Tanácsok a túlműködés esetére:

• Hallgass és böjtölj!•

Tanulj meg meghallgatni másokat!

Tanácsok alulműködés esetére:

• Játékból színészkedj!•

Kiabálj terápiás céllal!•

Írj levelet azoknak, akiknek szeretnél valamit mondani, vagy akikkel nem értesz egyet!

Gyakorlat a torokcsakra feszültségeinek és elzáródásának feloldására

A gyakorlat időtartama:

többször ismételheted, de ne lépd túl a tíz percet.

Mi kell hozzá?

– Szabad hely a padlón, ahová kényelmesen lefekhetsz.

– Egy kellemes, meleg, jól kiszellőztetett helyiség.

– A zavaró külső zajok kikapcsolása.

Feküdj hanyatt. Kulcsold össze a kezedet a tarkód mögött úgy, hogy könyököd a talajon pihenjen. Hunyd le a szemed, lazulj el. Összpontosíts a torokcsakrádra a gyakorlat végéig. Belégzésre emeld fel a könyöködet, és kezeddel emeld meg a fejed. Álladat a lehető legjobban nyújtsd ki. A vállak mindeközben maradjanak a padlón. Kilégzésre lassan engedd vissza a fejedet a padlóra.Megjegyzés: Ez a gyakorlat energetizálja a torokcsakrát és javítja a fejtartást. Eleinte enyhe húzást fogsz érezni a gerinced mentén, mert a gyakorlat közben kiegyenesedik a gerincoszlopod. Legalább addig végezd rendszeresen a gyakorlatot, ameddig a húzó érzés meg nem szűnik.

Jen Fe Tapasz

Egy kedves barátom kért meg, h adjak hírt róla netes oldalakon is. Úgy érzem, h itt jó helye lesz.
"A NexEurope egy dinamikusan fejlődő vállalat, mely arra szakosodott, hogy a mai világ egészségtudatos fogyasztói számára elhozza a legkiválóbb wellness és kozmetikai termékeket. Ez az újítás a NexEurope Jen Fe termékcsaládja által válik kézzel foghatóvá, amelyek: a Jen Fe Tapasz és az új Jen Fe Fat Plus Tapasz. Mindkét öntapadó termék a bőrön keresztül fejti ki jótékony hatását, ahogy lassan adagolják magas hatásfokú összetevőiket a bőrbe. Az eredmény egy biztonságos és egyszerű módja annak, hogy külsőnk természetes módon szépüljön. A Jen Fe Tapasz összetevői kényes egyensúlyban állnak a kiválasztott legfontosabb alkotóelemekkel a maximális hatékonyság és biztonság elérése érdekében. A Jen Fe Tapasz páratlan elegyét tartalmazza a ForsLean®, Guarana and Cosmoperine® alapanyagoknak - melyek a maximális hatásfok elérése érdekében a megfelelő gondossággal lettek válogatva. A legújabb Jen Fe termék - a Jen Fe Plus Tapasz - ezt a technológiát egy lépéssel továbbviszi a Szárnyas Bab és Griffonia Simplicifolia kivonatok hozzáadásával a külsőnk szépülésének maximalizálása érdekében.
Marton Ákos tanácsadó/disztribútor nexeuromanager@gmail.com
http://sites.google.com/site/distributorallas "