2009. október 19., hétfő

Infraszauna

Elméletileg jó lenne hetente legalább egyszer menni, de ezt nem mindig tudjuk összehozni. Minden egyes alkalom után elhatározzuk, h na akkor jövő héten is, csak aztán vmi mindig közbejön.

Rákerestem az infraszaunára a neten:

Az infra-szauna előnyei

Fájdalomcsillapító hatás Az infravörös terápiát hatékonyan alkalmazzák Japánban a nyáktömlő gyulladás fibromialgia, reumás izületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó, fejfájás, görcsök, rándulások és más izom vagy csontbántalmak esetén. Az öregkori merevség és fájdalmak sok fajtája csökkenthető, vagy megszüntethető az infravörös szaunákkal.

Bújjon ki a narancsbőrből!A vérkeringést serkentő, a méreganyagokat és a felesleges vizet eltávolító módszerekkel jelentősen csökkenthető ez a kozmetikai hiba. Mivel az infravörös sugarak mélyen a bőr alá hatolnak, a narancsbőr ily módon történő kezelése sokkal eredményesebb, mint a hagyományos módszerek.

Elégeti a kalóriákat és segít a súlyellenőrzésben!Miközben Ön az Infraszauna puha melegében pihen, a teste valójában kemény munkát végez. Egyszerre megy végbe a verejtékképződés, és a kalóriaégetés, miközben vérkeringése felélénkül. Egy átlagos kondícióban lévő személy egyetlen szaunázás után csaknem 500 gr verejtéket képes kibocsátani és eközben 300-600 kalóriát elégetni. Ez azt jelenti, hogy Ön súlyt is veszít nem csak vizet. Tekintettel a súlyellenőrzésre, ez a hatás az Infraszaunát a hagyományos szaunákkal összehasonlítva akár 300%-kal is hatásosabbá teheti.

Eltávolítja a mérgeket és a salakanyagokat!Vegye le a terhet a veséiről, májáról és távolítsa el a méreganyagokat közvetlenül a bőrön keresztül! A megélénkült vérkeringés stimulálja a verejtékmirigyeket, és ezáltal megszabadít a testben felhalmozódott mérgektől és salakanyagoktól. A napi verejtékezés segít a méregtelenítésben, és a testet megszabadítja a rákkeltő hatású nehézfémek (ólom, higany, cink, nikkel és kadmium), valamint az alkohol, nikotin, szoodium, kénsav és koleszterin lerakódástól. Természetesen fontos a kezelések melletti bőséges folyadékfogyasztás!

Csökkenti a stresszt és a fáradékonyságotAz Infraszauna lágy melegében eltöltött pár perc felér egy kiadós masszázzsal, amely kellemesen feszültségoldó hatással van a feszült idegekre és izmokra. A kabinból kilépve testileg és szellemileg egyaránt felfrissülve és megerősödve folytathatja mindennapjait. A hipertermiás terápia az egyik dolog, amely jelentősen megnöveli a növekedési hormon szintjét, mely fontos a test szöveteinek karbantartásában, beleértve a test izmait. A krónikus fáradékonyságban szenvedő betegeknél a hipertermiás terápia segít helyreállítani a vegetatív idegrendszer helyes működését.

Az infra-szauna előnyei a finn szanával szemben

Sok krónikus beteg ember egy hagyományos, magas hőmérsékletű szaunában való tartózkodást nehezen visel. E rendszerekben a test belseje teljes mértékben kívülről kerül melegítésre, a borfelületen keresztül. Bár nagyon melegnek érzi az ember ezeket a szaunákat, a test fűtése azonban csak néhány milliméter mély. Az infravörös szaunákban láthatatlan fénysugarak jönnek számos sugárzóból. Ez a hosszúhullámú infravörös fény behatol mélyen az izom és zsírrétegekbe, és ez által nagyobb hatást gyakorol a mélyebben levő testszövetek méregtelenítési folyamataira. Ezen kívül, mivel a valós hőmérséklet jóval a hagyományos szauna hőmérséklete alatt van, az egyén kényelmesebben érzi magát. Az izzadás már az előtt elkezdődik, hogy az egyénnek melege van és az izzadás sokkal bőségesebb, mint egy hagyományos szaunában. Végül, a hagyományos szaunákkal vagy gőzfürdőkkel ellentétben, melyek eléggé lefárasztják az embert, az infravörös szaunák általában nagyon frissítőek.

(Forrás: CLINE MEDICAL CENTER Nanaimo, British Columbia Canada. Hipertermiás méregtelenítő terápia infravörös szauna segítségével)

Orvosi információk az infraszaunáról

Írásukban a szerzők azt a következtetést vonták le, hogy azon anyagok, melyek az infravörös zónában elektromágneses sugárzást bocsátanak ki... "... jelentősen megnövelik a sejten belüli kalcium ion koncentrációt, fagocitózist... és a nyiroksejtek blasztogenetikus reakcióját a mitogének felé. Az eredmények azt sugallják, hogy azon anyagok, melyek az infravörös fénytartományban bocsátanak ki elektromágneses sugárzást, melyeket széles körben használnak Japánban kozmetikai, terápiás és minőségmegőrző célokra, képesnek tűnnek a fehérvérsejt funkciók előmozdítására oxidációs sérülés serkentése nélkül. Többek között a sejten belüli oxidációs sérülések vezetnek a sejt rákos megbetegedéséhez."
" Egy átlagos terhelésű személy könnyedén le tud izzadni 500 grammot egy szaunában, majdnem 300 kcal elégetésével, mely kb. 3-5 km futásnak felel meg. Egy hő terhelésű személy könnyen leizzad 600-800 kcal-t minden káros hatás nélkül. Míg a vízveszteség pótlódik vízutánpótlás által, az elégetett kalóriák nem."
Mivel az infravörös szauna segít, hogy 2-3-szor annyi izzadság keletkezzen, mint a hagyományos forró-levegős szaunában, a meg növekedett kalória elégetéséről szóló jelentések nagyon meggyőzőek. Több, mint 600 kalória ég el mindössze 30 perc alatt! "Sokan közülünk, kik futunk, azt nem abból a célból tesszük, hogy nagy lábizmokat fejlesszünk ki, hanem hogy a szív- és érrendszerünket egészségesen megterheljük.
A szauna rendszeres használata hasonló megterhelést jelenthet a szív- és érrendszer számára - és rendszeres használata ugyanolyan hatékony lehet a kalóriák elégetésében és a szív- és érrendszer megterhelésében - mint a rendszeres testmozgás.
" Ezen állítások megerősítése gyanánt, a NASA beható kutatásokat végzett a korai 1980-as években, és arra az eredményre jutottak, hogy a szív- és érrendszer infravörös stimulációja hatékony módja lenne az amerikai asztronauták szív- és érrendszerének jó állapotban tartására hosszú űr utakon.

Az infraszaunák tehát úttörő szerepet vállalhatnak a súlyszabályozásban és a szív- és érrendszer megfelelő kondícióban tartásában. Ez leginkább azon egyének számára lenne értékes, akik nem gyakorolnak testmozgást, vagy nem tudnak, de mégis szeretnének egy hatékony súlyszabályozó és fitness programot. Ez több színt vihetne már működő programokba is. Néhány testsúlycsökkentéssel foglalkozó kutató labor úgy látja, hogy a test a zsírt mérgek hígítására használja. Mivel az infravörös szauna egy páratlan eszköze a méreganyagok eltávolításának, emellett nagyban hozzájárul a felesleges zsiradékoktól való megszabaduláshoz is, melyeket a test a felraktározódott mérgek felhígítására használt.

Az infraszaunát az orvosok a következő betegségek kezelésére ajánlják: Izomfájdalmak, hátfájás, ficamok, rándulás, reumatikus fájdalmak, cukorbetegség, akné, bélrendszeri és gyomor panaszok.

Nem ajánlott az infraszauna használata terhes nők számára. Alacsony vérnyomásúak és visszértágulatban szenvedők esetén fokozott figyelmet igényel, csak alacsony (40 fok körüli) hőmérsékleten ajánlott ezesetekben a szaunázás.
Minden esetben konzultáljon orvosával!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése