2010. szeptember 21., kedd

Vesd be a gyógynövényeket!

Nyáron jegesen, ősszel forrón, télen mézesen: a tea minden évszakban népszerű és finom ital. Ha gyógynövényekből készült változatát választod, tökéletesen felkészítheted vele szervezetedet a hidegebb napokra. Baráti beszélgetést vagy egy csendes, olvasgatós délutánt is igazán meghitté varázsolhatsz egy csésze gőzölgő teával.

  1. Bíbor kasvirág - Echináciaként ismert. Kapható tinktúra vagy tea formájában. Kúraszerűen, 2-3 hétig érdemes fogyasztani, ennyi idő elég, hogy többszörösére növelje immunrendszerünk védekezőképességét. 
  2. Homoktövis - Élénksárga bogyóiban 30x több C-vitamin van, mint a citromban. A termésből ivólevet, lekvárt, olajat és teát készítenek. 
  3. Rooibos tea - A dél-afrikai cserje zsenge hajtásából készült vörös tea serkenti a fehérvérsejtek működösét, gyulladáscsökkentő és antiallergén hatású. Tea, por és kapszula formájában is kapható. 
  4. Ginszeng - A B- és E-vitamint valamint kalciumot, vasat és magnéziumot tartalmazó ginszeng gyökere nemcsak a baktériumokkal és vírusokkal, de a stresszel szembeni ellenálló képességet is fokozza. Gyökerének főzetéből naponta kétpohárnyit érdemes fogyasztani. 
  5. La pacho - A dél-Amerikában őshonos fa kérgéből készült finom ízű tea jótékony hatással van a szívre és az erekre. A teát elkészítésekor 5 perc forralás után még hagyjuk állni lefedve 10-20 percig, naponta kétszer fogyasszuk. 
  6. Puerh-tea - a Kínában évszázadok óta kedvelt tea, a "császárok itala" immunerősítő, salaktalanító és emésztésjavító hatóanyagokban gazdag. A szervezet megtisztításával hozzájárul annak egészséges és hatékony működéséhez. 
  7. Maté tea - az indiánok csodálatos gyógynövénye serkenti az idegrendszert, javítja a szellemi képességeket. Segíti a betegség utáni regenerációt. A szárított leveleket forrázás után tíz percig hagyjuk állni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése