2010. július 22., csütörtök

Szúnyogok ellen...

péntek este lecsópartira megyünk Trudihoz, felavatjuk az új teraszát! Mint tudjuk sok a szúnyog, a boltban már nem lehet kapni folyadékot, úgyh erre kerestem rá, mit ajánlanak még! :)

Bújjunk el a vérszívó elől

A szúnyogok nem látásuk segítségével találják meg az áldozatokat, hanem néhány egyszerű szag alapján azonosítják be a célpontot. Tájékozódásukat a kilélegzett széndioxid, az izzadságban található tejsav illata mellett a test hőmérséklete is segíti. A megtalálásunkhoz szükséges három irányjelzőt egyszerre lehet megszüntetni, ha egy erősebb ventilátort kapcsolunk be a szobában. A légáramlat széthordja a lakásban a széndioxidot, felszárítja a verítéket, és csökkenti a test hőmérsékletét is.

Aki a tudományosan garantált hatékonyság helyett a szúnyogriasztó szereknél is inkább a természetes megoldás híve, azoknak ajánljuk az alábbi megoldásokat:


Szúnyogriasztó hatása van a citrom, a citronella, a citromfű, a menta (különösen az illatos macskamenta), az eukaliptusz és a levendula olajaknak. Bőrre csak nagy tisztaságú, bioboltból származó illóolajat kenjünk oly módon, hogy vagy bázisolajba, vagy krémbe csepegtetünk belőle egy keveset, majd azt kenjünk egyenletesen bőrünkre. Lakásban mécsesbe is csepegtethetjük.


A New England Journal of Medicine tekintélyes orvosi lap beszámolója szerint a szójaolaj szintén hatékony rovarriasztó szer, sőt az írás szerint ugyanolyan hatékony, mint a DEET-tartalmú riasztó szerek. Ráadásul a bőrt is táplálja.


Maláriakutatók hatásosnak találták szúnyogok ellen az egyébként is csodaszerként kezelt neem-mag olaját. A neem olaj szintén hígítható különféle bázisolajakban (nagy tisztaságú mandula, avokádó vagy kókuszolajban).

Azt hiszem, jó adag citromfűvel fogok megjelenni a Trudinál! Miután megszáradt, akkor még teaként is használhatja!!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése