2010. november 29., hétfő

Rezgésszám emelés - 4 hét a megújulásra!

Itt az idő, hogy rendbe rakd magad, hisz fontos, hogy ne a legmélyebbről kelljen ismét nekifutnod az ünnepeknek, no és egy újabb évnek. Most még időben vagy, kapsz tőlünk négy hetet, hogy felkészülj a karácsonyi rohamra.
Kevesebb megfelelő alkalom van egy évben önmagad, a téged alkotó összes sejt „felturbózására”, mint az adventi periódus. Advent célja, jelentősége: a karácsony, Jézus, a szeretettel kapcsolatos valamennyi aspektus kiteljesedésére való közel négyhetes felkészülés.

Készüljünk hát fel, emeljük a rezgésszámot egy harmonikus karácsonyért és további életért! Minden belőlünk indul, tőlünk kezdődik, legyünk jobban, így jobb lesz a világunk is.

Hogyan is vágj bele ebbe a garantáltan nyereséges „vállalkozásba”?

Kezdésnek gondold át az elmúlt napodat! Légy őszinte magadhoz, fogalmazd meg, csak magadnak, magadban, hogy mennyire érezted jól magad a saját bőrödben, valamint a körülötted létezők társaságában. Voltál-e dühös, mérges, elégedetlen? Kavarogtak-e benned kétségek, aggasztó gondolatok? Érezted-e magad fáradtnak, kimerültnek az idő jelentős részében?

Ha sok kérdésre igen a válasz, vedd kezedbe az ügyedet.

Ahhoz azonban, hogy jobb rezgésszámot érjél el, hogy jobb formában-tartalommal élj, nem az a lényeg, hogy mi történik veled, hanem az, hogy a történések milyen érzéseket, gondolatokat gerjesztenek benned. Ha a mindennapjaiddal kapcsolatosan nagyobb a harmóniád, jobb a véleményed, jó a rezgésed is. Mindehhez pedig tudatos elhatározás szükséges: hogy szeretnél jobban lenni magaddal és a világgal is, hogy szeretnél részese lenni félelmek, rossz érzések nélkül ennek az egész csodasorozatnak, ami megállás nélkül történik veled-benned-körülötted. Valamennyi ünnep, advent-karácsony pedig különösen ilyen táncra hív.

A továbbiakban ez lesz a kulcs, a gyógyszer.

A rezgésszámemelés több síkon folytatható, folytatandó:

– a táplálékon és testgyakorláson keresztül, amiből építed magad,
– a gondolatokon, érzéseken keresztül, amelyek átjárnak,
– a mindennapokban megélt, határ és feltétel nélküli szeretet útján.

Gyakorlati útmutató:

Ha a kezdés jó, nagyobb az esély a sikeres folytatásra! Ennek jegyében induljon jól a reggeled:

1. Óriási szerepe van az ébresztőóra hangjának, gondoltad volna? Cserélj ébresztőhangot, hadd szóljon egy kis vidám karácsonyi nóta!
2. Mielőtt kipattannál az ágyból, nyújtózz nagyot, majd vegyél háromszor lassan és mélyen levegőt. Amikor megtörténik az első éber belégzés, tudatosítsd, hogy éltető energiával töltekezel. Ugyanígy, kilégzésnél fújd ki az összes feszültséget, kellemetlen érzést, fáradtságot!
3. Majd igyál egy nagy pohár tiszta vizet, és indulhat is a nap!

A napod során igyekezz olyanokat tenni/enni, ami jólesik, és kevesebb olyat, ami nem. Ha elindulna felfelé a pumpa, jöhet egy újabb pohár tiszta víz és három mély levegővétel.

Dicsérj! Elsősorban magadat, azért, hogy vagy, és azért is, aki vagy. Ugyanígy dicsérj másokat is! Mosoly mosolyt szül, ráadásul egy cseppet sem fárasztó. No és ne hagyd ki az eszköztárból az ölelést sem, abból csak jó sülhet ki…

Töltekezz az érzékszerveiden keresztül! Hallgass hangulatemelő karácsonyi zenét! Játssz a fényekkel, gyújts gyertyát! A gyertyafény szerepe központi a tél legsötétebb időszakában; ahol felcsillan, tisztul a tér, tisztul a lélek. Ne feledkezz meg a karácsonyi illatokról sem: mehet fahéj, méz, mézeskalács, szegfűszeg, fenyőmag ételbe, tálkába, ajándékcsomagolásra. Ezek az érzékszerveken keresztül érkező hatások olyan automatizmusok, amelyek önmagukban növelik rezgésedet, hisz csupa jó élmény fűződik hozzájuk.

További rezgésszámnövelő módszerek (lásd hamarosan részletesen):

– Meditálj!
– Mozgasd a tested, sétálj, amikor csak teheted!
– Táplálkozz magadért!
– Kövesd az adventi holdciklust!
– Látogass energiadús helyeket, irány a friss levegő!
– Tisztítsd a tested: fürdő- és teakúra jótékony hatásait élvezve!

A legapróbb javító szándékú lépés is azonnal hat. Márpedig ha az adventi időszak támogatásával teszel magadért, nagyobb lesz a boldogság az ünnepek alatt is. 

 forrás:
Szerző: GJ
Nők Lapja Café

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése