2010. december 10., péntek

Adventi holdciklus – ünnepre készülünk a hold segítségével

 

A holdciklus követése segíti mindennapjaid. Különösen igaz ez a női nemre, hisz hormonális-érzelmi ciklusunk a holdciklussal egyező. Az adventi közel négy hét többé-kevésbé egy holdciklust fed le. Ne hagyjuk hát figyelmen kívül az alábbi hasznos és egyszerű tanácsokat, melyek követésével gazdag ünnepi élményekben lesz részünk!
Advent harmadik hete (növő hold; H–K: halak, Sze–Cs: kos, P–Szo–V: bika)
Középpontban a nyirokrendszer, a fej, a mandulák, torok és nyak. Nagyobb a megfázás esélye is, mostanra hagy alább az eddigi hév, több a feszültség, idegeskedés a Luca-nappal fémjelzett hetünk folyamán. Ezt citromfűvel enyhítsük, esténként teaként egy pohárral fogyasztva, valamint a karácsonyi mécseshez illóolajként adagolva. Díszítésként alkalmazzuk a gyerekkori „receptet”: szúrjunk szegfűszeget egész fej narancsba, mandarinba, és tegyük meleg helyre, hogy messze párologjon a varázslatos illatfelhő. Az érzékeny torkunkat hagymalevessel gyógyítsuk, és bátran használjunk csípős fűszereket ízesítésre, inkább az ételekben éljük ki a paprikás hangulatot…

Advent utolsó hete, karácsony (fogyó hold, H: ikrek telihold, H–K: ikrek, Sze–Cs: rák, karácsony P–Szo: oroszlán, V: szűz)

Teliholddal indul 21-én a hét. Fokozódik az eddig felgyülemlett feszültség. Hajlamosak vagyunk össze-vissza enni, nassolni idegességünkben. Érdemes erővel visszafognod magad, illetve inkább mogyorófélékkel, magvakkal, aszalt szilvával oldd a stresszt. Ami még jó hatású ezekben a napokban: a tárkony, ebből is inkább levesfélét készíts. Nem meglepő, de erre a karácsonyunkra különösen igaz, az oroszlánban pénteken és szombaton járó hold okán az ünnep az evésről fog szólni. Ám mindez garantált jókedv és vidámság fűszerezi. Különleges hangulatemelő gyógytipp karácsonyra: mézes kamillatea vaníliával, narancsszeletekkel. Ez a kombináció csodás hangulatba emel a karácsonyi reggeleken.

forrás:
Szerző: Gál Judit
Nők Lapja Café, 2010. december 9.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése