2011. január 25., kedd

Ebéd utáni teaSok ember küzd emésztési gondokkal. A nehéz emésztés többféle eredetű lehet, például epeváladék- vagy gyomorsav termelési rendellenesség, adódhat stresszből, helytelen táplálkozási szokásokból.
Minden esetben segít azonban az a teakeverék, mely a budapesti irodában már kapható, és hamarosan interneten is rendelhetik.
Az ebéd utáni teakeverék olyan növényekből áll, amelyek az epeváladék termelését fokozzák, ezáltal könnyítik a zsír felszívódását a táplálékból.
A gyomrunk emészt, táplálék felszívást nem végez, kivéve néhány fehérjét. A zsírokat a vékonybél bontja, és amíg a táplálék zsírmolekuláit nem hasítják az enzimek kisebbekre, a gyomor működését felfüggeszti a szervezet. Ezért van az, hogy ha hirtelen sokat vagy túl zsírosat eszünk, a gyomrunkat egy nagy kőnek érezzük és mintha az emésztésünk megállt volna-hiszen meg is áll.
A zsírokat egy olyan enzim bontja (lipáz a neve), mely a hasnyálmirigy terméke és az epe aktivizálja. Fontos tehát, hogy megfelelő mennyiségű epeváladék álljon rendelkezésre a táplálék bontásához, hogy az emésztési folyamat zökkenőmentes legyen.
A keserű anyagok nélkülözhetetlenek az epetermeléshez. Ilyen anyagok vannak azokban a növényekben, amelyekből Gyuri bácsi összeállította a keveréket: aranyvesszőfű, katángkóró, borsosmenta. Utóbbit az arab országokban víz helyett, étkezések után isszák, mint ismeretes. Az aranyvesszőfű lökést ad a májnak, serkenti az epeváladék termelésére, a katángkóró úgyszintén. Azonnali megkönnyebbülést hoz egy langyos csésze tea elfogyasztása.
Ajánlatos étkezés után inni egy csészével annak, akinek szoktak ilyen gondjai lenni, és annak is, aki a szokásosnál többet evett. Rendszeresen is lehet fogyasztani, akár minden nap, illetve napjában többször is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése