2012. március 8., csütörtök

Megváltás Kapuja


Az Újholdról…

Néhány általános érvényű gondolatot szeretnék átadni arról, amikor a Hold látszólag eltűnik az égről, amikor nem érzékelhető fizikai érzékszerveinkkel, csakis egy belső, láthatatlan módon. Ilyen Újhold volt most keddről szerdára virradó éjjelen. Ez a 21-i Újhold ráadásul egy roppant különleges Kaput nyitott meg, erről majd az írás második felében olvashattok.
Minden Újhold tulajdonképpen az üresség, a Csönd, amin keresztül a megnyilvánulatlannal kerülhetünk kapcsolatba. Hiszen pont ezt szimbolizálja az Hold “eltűnése”: eltűnik a láthatóból, és a láthatatlanban, a megnyilvánulatlanban érzékelhető csak, Belül. Ez a Semmi napja, az Üresség napja minden hónapban, újra és újra. Ilyenkor tulajdonképpen erre a csöndre hangolódva “töltődik” be egy új üzenet a következő ciklusra.
Éppen ezért érdemes Újhold után belekezdeni mindenbe, mert ekkor tudunk új üzeneteket megszólítani magunkban. S aki minél jobban a zakatoló, “hangos” világra fókuszál, az általában lemarad az Újholdról tudatos szinten, csak tudattalan módon érzékeli azt. Ez se nem jobb, vagy rosszabb, csak más. Tehát Újhold idején érdemes kizökkennünk a megszokott napi ritmusból, és más minőségbe helyezni a tetteinket.
A nem-akarás, akaratnélküli létezés felé törve, a csönd megszólítása által. Ezeken a napokon tehát ne “akarjunk”, ne akaratból cselekedjünk. Érdemes figyelni, csöndben, nyugodtan lenni, és engedni, hogy sodorjon az élet. Bár ez minden pillanatra igaz egy szinten, mégis az Újhold belső LELKI csöndjében ez egy teljesen más állapotot idéz elő.
A Hold a Lélek szimbóluma, az ösztönvilág, álmok és sugallatok birodalma, magas szinten egy intuitív, az Isten-lélekkel kapcsolódott, állandó változásban lévő állapotot jelent. S Újhold alkalmaival minél tisztábban éljük meg ezt a Csöndet, a Forrás tulajdonképpen annál erőteljesebben tud általunk megnyilvánulni.
2012.01.23
8:40:00
Újhold
2012.02.21
23:36:00
Újhold
2012.03.22
15:38:00
Újhold
2012.04.21
8:19:00
Újhold
2012.05.21
0:48:00
Újhold
2012.06.19
16:03:00
Újhold
2012.07.19
5:25:00
Újhold
2012.08.17
16:56:00
Újhold
2012.09.16
3:11:00
Újhold
2012.10.15
13:04:00
Újhold
2012.11.13
23:09:00
Újhold
2012.12.13
9:43:00
Újhold
Idén, 2012-ben az alábbi időpontokban lesz Újhold, budapesti helyi idő szerint:
(figyeljük meg, hogy pont 12:12:12 utánra is egy “új” betöltés esik… :) )
 - – -

 A Megváltás Kapuja – február 21

Bevallom, nehéz lesz szavakkal beszélnem erről az egészről. Sokszor ültem le a gép elé, hogy írjak a 21-i csodálatos időpontról, de a szavak sosem jöttek. Mígnem ma reggel “szokás” szerint előbukkantak a mondatok, maguktól, ahogy mindig is szoktak, amikor “cikket” írok. Akarattal még sosem tudtam írni. :)

Sőt, az elmúlt hetekben sokszor történt meg velem ez, hogy leültem a gép elé, hogy átadjak valamit, amit “szoktam”, és mindig arra jutottam, hogy már mindent elmondtam, amit el lehet mondani. Most is ezt érzem, ez erősít meg minden pillanatban:
Az Emberiség megkapott MINDENT, amire csak szüksége van. Minden tudás, minden tanítás ITT van. Többet ezekről beszélni úgymond “felesleges”. S ez a 21-i Kapu is pont erről szólt: Kilépsz minden fájdalomból.
Kilépsz egy tiszta létezésbe, egy drámáktól és szenvedésektől mentes létbe.
S azt érzem, hogy most már aki “szenved”, “rosszat” lát életében, problémázik, és gondjai vannak, az most már csakis egyedül magának köszönheti ezeket. Olyan szinten vékony a fátyol, olyan szinten segítenek bennünket a láthatatlan világból, hogy tényleg csak az nem kap segítséget, aki nem akar.
Csak az nem kap segítséget és megoldást, aki nem akar.
Direkt írtam le kétszer, mert ez nagyon fontos mondat. Ha egy példával szeretném érzékeltetni, képzeld el azt, hogy bemondják a rádióban, hogy bárki, aki elmegy egy bizonyos helyre, az elképzelhetetlenül sok pénzt kap. Bárki, és ez így van mindig és mindig.
Elhinnéd? Nem hinnéd, valami cselt eszelnél, hogy ilyen nincs. S mivel senki sem hiszi el, senkit nem látsz, aki elment erre a helyre. Aki mégis “gazdag”, annak sem hiszed el, hiába mondja, hogy járt ezen a helyen, pedig létezik. S ha mégis megkérdezed, akkor ez a valaki, aki kapott már végtelen sok pénzt erről a helyről, elmondja neked az utat, hogy ő hogy jutott el oda. Te pedig azt mondod, hogy “ja, hogy ez ilyen, hát, én erre nem vagyok képes, ez hülyeség, hazugság, mégis jól vagyok én így”
Pedig ez a hely létezik – és most a pénzt a példából kérlek fordítsd a Isten Végtelen Szeretetére, végtelen tudatosságára, ami Számodra éppen úgy elérhető, mint bárki számára.
Csak tudod mi a gond? Hogy régen, a régi energiában ezért sokat kellet küzdeni, dolgozni, meditálni, szenvedni, éveken át fejlődni, fejleszteni. És most, akik végigmentek ezen a hosszú és küzdelmes úton nem akarják elhinni, Te sem akarod elhinni, hogy valójában most már SOKKAL EGYSZERŰBB és NAGYON KÖNNYŰ az egész.
S elmész egy régi energiában lévő tanítóhoz, az is azt fogja Neked mondani, hogy meditálj, küzdj, dolgozz meg érte, tisztulj éveken át, fejlődj, ezt nem lehet csak úgy pikk-pakk elérni.
Pedig de. :)
Nagyon egyszerű az egész. Iszonyatosan egyszerű az egész, olyan egyszerű, hogy el sem hiszed. Mert megszoktad, hogy valami megoldást keresel, hogy valami bonyolult és hosszadalmas úton-módon lehet csak NAGY dolgokat elérni.
Pedig PONT ez a lényege ennek az Új energiának, hogy teljesen érthetetlen, de mégis működik, mégis csodálatos.
Mégis csak oda kell menned ahhoz a Házhoz, és kérned kell, és kapsz. Mindent. :)
Elhiszed?
Ha nem, hát járj utána, próbáld ki. Aki eddig kipróbálta, az megtalálta. Láttam. :) Sőt, meg is tudom neked mutatni, hogy hol a Te házad, csak Neked kell oda elmenni. Nagyon egyszerű lesz az egész, el sem fogod hinni talán, de azért elmondom még egyszer:
 Nincsenek problémák, nincsen “baj”.
Csak az nem kap segítséget és megoldást, aki nem akar.
De erre mondod, “Kunó, de hát nyisd ki az újságokat, kapcsold be a tévét, nagyon nagyon baj van a világban“. :) Tudom, hogy mire gondolsz, én pedig mégis csak ezt mondom neked, hogy tényleg nincs semmi sem rosszul, minden pont tökéletes és beteljesítő így, és valójában VÁLASZTHATSZ, hogy Te miben akarsz élni.
Erre persze mondhatod, hogy “Kunó, de hát ez a valóság, hogy ilyen a helyzet” – én pedig azt mondom erre, hogy az a valóság, amit Te valóságnak élsz meg. És kinyithatsz egy teljesen más valóságot magadnak.
Mondtam, hogy nem fogod elhinni, én szóltam előre, hogy olyan egyszerű, hogy nem hiszed el.  Tudom, mert én sem hittem el. :)

És akkor nézzük a csillagos eget…

De nem is erről szerettem volna beszélni Neked, hanem arról, hogy az Újhold Kapuja által most ez nyilvánult meg a Földön, máris mondom a részleteket.
Ez az Újhold nem csak egy szimpla Újhold volt, azaz hogy a Nap és a Hold együtt álltak az égen. Ott állt még mellettük a Neptunusz, és ami még fontosabb, a Chiron.
Chiron az ősfájdalom szimbóluma, amikor abban a tudatosságban élünk, hogy a világ egy fájdalmas hely, ahol szenvedés és küzdés vár ránk, ahol léteznek betegségek meg dolgok, amiket meg kell gyógyítanunk, és magunk is ilyen “betegek” vagyunk, de azért megpróbáljuk meggyógyítani magunkat és a világot. Közben ott van bennünk a seb, hogy bármikor történhet bármi, ami jól megsebez bennünket. Chiron esetében ez egy mérgezett nyílvessző volt, nálad lehet a lakáshiteled bedőlése, munkahelyed elvesztése.
Mintha lenne bármi RAJTAD KÍVÜL, ami árthat Neked.
S amikor Chiron megélte azt, hogy Ő valójában Egy az Univerzummal, és nincs rajta kívül semmi sem, akkor felkerült a csillagos égre – fénnyé lett, azaz “megvilágosodott”.
Felismerte, hogy semmi sem képes rá hatni, semmi sem képes neki ártani. Mint azt Krisztus mutatta meg a Keresztúton, és a végén, a feltámadással. Vagy Buddha, vagy Lao-Ce…
Tehát, itt ez a Chiron, és együtt áll az Újhold terében a Neptunusszal. Azzal a Neptunusszal, ami a Minden Egy szimbóluma. S az Újhold tere valójában ezt hozza el: Chiron ráébred, hogy Egy mindennel. Ő az, aki saját magát bántja. Ő az egyedül, aki úgy dönt, hogy lehet bántani, ő dönt úgy, hogy szenvedni fog.
S amikor erre ráébred, FÉNY GYÚL ÉLETÉBEN!
A TE ÉLETEDBEN IS OTT A FÉNY, KIGYÚLT!
Egy vagy az Életeddel.
Nincs rajtad kívül semmi, ami árthatna Neked. Nincs rajtad kívül szenvedés – csak Benned.
Ha ezt megérted, Chiron mellé érsz a csillagok közé.
Oda, ahová minden Ember tart, aki ezt választja.
Ezt hozta el az Újhold Kapuja
- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – -
(Csak zárójelben szeretném elmesélni, hogy Újhold estéjén egy kis csoporttal tartottunk egy csönd-meditációt. :) Hogy másnak mit adott, nem tudom, de nekem nagyon sokat adott – beszélni nem igazán tudok róla. Tervezem a jövőben, hogy nyíltan is szervezek ilyen meditációt, még az időpontot keresem…)

forrás: csillagmag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése