2012. augusztus 11., szombat

várandós tea


Gyógynövények alkalmazása

A várandóság alatt jelentkező panaszokra elsőként már hosszú évek óta egy bizonyos teakeveréket javasolok, mellyel kapcsolatban magam is kiváló tapasztalatokat szereztem utolsó gyerekvárásom idején.
Összetétele: csalán, palástfú, málnalevél, orbáncfű, méhfű, cickafark, zsurló. 

Palástfű a hormonális állapot hagyományos javítójaként ismert.
Málnalevél minden kismamának segít az izomzat fellazulásában, különösen a kismedencében, valamint támogatja az anyagcserét, és élénkíti a beleken keresztül történő kiválasztási folyamatot.
Csalán és zsurló a veseműködést javítja.
Orbáncfűnek idegerősítő hatása van, a méhfű pedig megnyugtat.
Csalánlevelek elősegítik a vas felszívódását a vérbe, különösen akkor, ha a teához néhány csepp citromot adunk.
Cickafark segíti a véralvadást. Ez a szülésnél nagyon fontos dolog – mivel mindenki ismeri és rettegi a szülénél bekövetkezhető vérzés veszélyét. 

Kezdetben magam sem hittem, hogy ilyen nagy sikere lesz egy gyógynövénykeveréknek. De évek óta arról számolnak be a kismamáim, hogy nincsenek többé emésztési porblémáik, lábaik kevésbé vizesednek, vérük vastartalma pedig emelkedik vaskészítmények szedése nélkül is. Ez különösen akkor kellemes, ha valaki a vaskészítményekre érzékenyen, például szorulással vagy hasfájással reagál. A kismamák vérkeringésüket stabilnak, hangulatukat pedig kiegyensúlyozottnak találják. Így hát, hatéves megfigyelés alapján, nyugodtan állíthatom, hogy a teakeverék hatása sokoldalú. Ugyanakkor figyelmeztetnem kell mindenkit, hogy a csodákhoz mindig idő kell! Ez azt jelenti, h ha már több testi funkció is korábban kisiklott, vagy évek óta zavart, akkor egy kis növénykeverékkel néhány nap alatt nem lehet változást elérni. Ha viszont a teakeveréket a várandósság kezdetétől fogyasztja kísérő gyógyhatású készítményként, mintegy napi 3 csészével, akkor az a problémás testi funkciókra már egészen korán jó hatással lehet, és a várandósság során nem következik be semmiféle kisíklás. 

forrás: Ingeborg Stadelmann - A bába válaszol 

3 megjegyzés:

  1. Talán azt is meg tudnád mondani, hogy milyen arányban kell összekeverni ezt a 7 pompás növényt?
    Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  2. a könyvben utána olvastam, de nem írta, h milyen arányban. Viszont AntalVali oldalán a málnalevélnél a kommenteknél találtam, h a csaj, 1-1 arányban keveri és úgy iszik belőle. http://antalvali.com/malnalevel.html

    VálaszTörlés