2011. augusztus 24., szerda

Kiállni Önmagad Elé


Ezen a hétvégén vasárnap (aug 28-án) a Hold belép az Oroszlán csillagképbe, ahol már előtte jár a Nap, a Merkúr és a Vénusz is. Mivel e négy, gyors mozgású égitest egyetlen csillagképben áll, igencsak felerősíti az Oroszlán üzeneteit. Vasárnaptól egészen 30-ig, kedd délig jár itt a Hold, s ezen időszak alatt az Erő a rendelkezésedre fog állni, hogy urald életedet.
Az Igazi Uralkodó, ami Te magad vagy most, az életét valójában a legnagyobb szeretet jegyében irányítja, vezeti. Minden ember maga uralkodója saját életének, s a világban ismerünk különböző típusú uralkodókat. Talán ismerősen hangzik annak a királynak a története, aki hatalmát átengedi másnak, hogy ne kelljen vállalnia az uralkodással járó felelősséget, és így bár mondjuk látszólagos jólétben él, de elfecsérli teremtő erejét.
Ez a minta ma talán az emberiség nagy részére elmondható. Ám az augusztus második fele és különösen a fentebb említett 28-30 közti időszak pont arról szól, hogy az erőidet arra használd, amire való: magad és mások fénybe vezetésére.
Ha megnézzük az Oroszlán csillagkép égi rajzolatát, akkor máris megsúgják nekünk a csillagok a válaszokat, hogy mit és hogyan érdemes most tennünk. Az Oroszlán magasan a Napút fölé emelkedik, azaz szinte kilép a mindennapok világából, és a magasból szemléli azt. Ennek a szimbólumából adódik alacsony szinten, hogy az oroszlán minőségében egyfajta lenézés vagy pökhendiség van jelen – ami ugyanez a mintázat, csak nem a megfelelő módon van megjelenítve.
Mert most tényleg arra ösztönöz minket a csillagos ég, hogy merjük felvállalni, megvalósítani az Uralkodót magunkban, aki kézbe veszi az irányítást, megmutatja (első lépésben saját magunknak), hogy merre is kell menni.
Az Oroszlán alatt a Hidra csillagkép tekereg, ami az ösztönszerű, túlélni akaró tudatot és a vágyak kiélését szimbolizálja. Ezen alapszik úgymond az Oroszlán: ha elbukik, akkor a hatalmával ezt erősíti, ezt táplálja: minél nagyobb hatalom azért, hogy hatalom legyen, másokon uralkodva, mások fölé magasodva, az önzés és a saját javak halmozása lesz a cél. Vagy minél jobban eluralkodik az emberen az ösztönszerű vágyak kiélése, ami hosszú távon nem vezet sehová.
Ezt tudatosan megélve a Hidra maga az, ami egy alapot képvisel, ahonnan elrugaszkodunk: túllépünk már a saját magunk számára keresett biztonságérzeten, a saját otthonunk terén, ahol a csillagokat figyeljük, és a Szeretet vezérel bennünket. A vágyak valójában a Forrásba való visszatérésbe vezetnek, és nem az elméből fakadnak, hanem a uralt erőkké válnak, amivel emeljük nem csak saját magunkat, hanem környezetünket is.
Ezen időszak alatt tehát érdemes megnézni az életünkben, hogy hol és mikor nem viselkedünk uralkodóhoz méltóan. Mikor nem vállaljuk fel az erővel járó felelősséget, hol kezdünk mások hibáztatásába és másokat felelőssé tenni saját erőtlenségünkért.
Most érdemes erőt meríteni, és felfelé törni. Ha sokat gondolkodtál mostanság, hogy megvan-e a bátorságod ahhoz, hogy belekezdj valamibe, akkor itt az idő. Az erő és a bátorság is jelen van mindenhez, hogy valódi királya legyél életednek:
Aki nem másokból akar gyarapodni, hanem másokért él. Aki nem önös önző érdekből, hanem az univerzum rezgéseit figyelembe véve teszi a dolgát. Aki saját magát éli, és bár meghallgatja a tanácsokat, de minden saját tudását és bölcsességét felhasználva dönt és cselekszik. Nagy tettekhez nagy felelősség és nagy bátorság kell – ez most adott.
Aki fél kilépni saját alacsonyrendű szolga-létéből, ne csodálkozzon, hogy az életében nem az van jelen, amit szeretni. Aki csak gazdagságért vagy egészségért, párkapcsolatért könyörög, annak örök könyörgés és keserűség marad az élete.
Aki fél – az fél marad. Légy most Bátor és Egész!
Ne feledd, az Szeretet az, ami mindenben megmutatja az irányt,  a „hogyan”-t, azaz hogyan is tedd meg a következő lépésedet. Az Oroszlán csillagkép fölött álló Nagy Medve (és Nagy Göncöl) a Krisztusi Szeretet szimbóluma, a Szív hét bölcsessége.
Ez a vezérlő elve minden uralkodónak: a csillagokba vezetni a népét – azaz az életét.
Emelkedj hát fel Te is, és vezesd saját magadat a Fénybe! S az igazi uralkodó soha nem felejti a gyökereit, hogy honnan jött, ki volt, és milyen valójában. Nem akar másnak mutatkozni, nem akar fényesnek és nagynak látszani.
A Nagyság nem abból fakad, hogy minek mutatod magad! Minek mutatod magad? Nézd meg kinek akarsz látszani barátaid, spirituális ismerőseid, főnököd, kollégáid vagy a családod körében. Minden hazug álca valójában elvesz belőled…
Légy Bátor, légy Oroszlán, aki nem fél kiállni pőrén mások elé, és pont ez teszi naggyá, hogy akar semminek se látszani. Még annak sem akar látszani, hogy ő nem látszik senkinek. Egyszerűen csak teszi a dolgát.
Ezen időszak alatt erre érdemes ráhangolódnod, megragadni valahogyan magad számára ezt a lehetőséget, ezt az erőt, és Önmagad lenni, kiállni a Fénybe, hogy te Te vagy. Én Vagyok.

Írta: Kiss Balázs Kunó

forrás: Csillagmag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése