Lassan aktuális lesz majd, hogy erről ne csússzunk le, így inkább most beírom! :)
hozzávalók:
- 4 bodzavirág
- 100ml bodzavirágszirup
- 1 liter gyümölcspálinka
Így készül:
A bodzavirágsziruphoz mossunk meg frissen szedett virágzatokat, majd terítsük ki őket jó nedvszínó képességű konyhai törlőre.
vágjuk le a virágokról ollóval a középső vastag virágszárakat.
Mérjünk ki 100grammot a lecsepegtetett virágokból, majd rakjunk egymásra 2 felszeletelt citrommal együtt. Oldjunk fel 2.5 dl vízben 400gr cukrot (melegítéssel), nyomjuk bele két citrom levét, majd öntsük az egymásra rétegezett virágokra és citromkarikákra.
Takarjuk le fóliával, majd hagyjuk két-három napig állni. Ezt követően szűrjük át az egészet egy gézen, amjd pedig töltsük jól záródó üvegekbe.
Rakjuk a négy virágot díszítésként az üvegbe, majd öntsük fel a gyümölcspálinkával.
Négy-hat hét elteltével öntsünk a pálinkához 100ml bodzaszirupot, majd hagyjuk további 4 hétig érni az italt.
Forrás: Gabriele Bickel: likőrök, pálinkák, gyógyitalok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése