2011. április 28., csütörtök

Bodzaviráglikőr

Lassan aktuális lesz majd, hogy erről ne csússzunk le, így inkább most beírom! :) 

hozzávalók:
  • 4 bodzavirág
  • 100ml bodzavirágszirup
  • 1 liter gyümölcspálinka
Így készül: 
A bodzavirágsziruphoz mossunk meg frissen szedett virágzatokat, majd terítsük ki őket jó nedvszínó képességű konyhai törlőre. 
vágjuk le a virágokról ollóval a középső vastag virágszárakat. 
Mérjünk ki 100grammot a lecsepegtetett virágokból, majd rakjunk egymásra 2 felszeletelt citrommal együtt. Oldjunk fel 2.5 dl vízben 400gr cukrot (melegítéssel), nyomjuk bele két citrom levét, majd öntsük az egymásra rétegezett virágokra és citromkarikákra. 
Takarjuk le fóliával, majd hagyjuk két-három napig állni. Ezt követően szűrjük át az egészet egy gézen, amjd pedig töltsük jól záródó üvegekbe. 
Rakjuk a négy virágot díszítésként az üvegbe, majd öntsük fel a gyümölcspálinkával. 
Négy-hat hét elteltével öntsünk a pálinkához 100ml bodzaszirupot, majd hagyjuk további 4 hétig érni az italt.

Forrás: Gabriele Bickel: likőrök, pálinkák, gyógyitalok 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése