Azt hiszem, ezt mindkét helyre kiteszem, ide és a kulinárisra is. Ha esetleg vhol még talál medvehagymát, akkor neki tudjon állni. :) Még én is szétnézek, hátha szerencsém lesz és az árnyas fák alatt még nem indult virágzásnak...
- 20 friss medvehagyma levelestől
- 1 liter gabonapálinka
A medvehagymát legjobb bokrostól kiszedni, és folyó víz alatt alaposan megtisztítani. A hagymácskákat hagyjuk egyben, a leveleket pedig vágjuk össze durvára. A hozzávalókat rakjuk üvegbe, és öntsük fel a gabonapálinkával. Hagyjuk két hónapig érni árnyékos helyen, majd pedig szűrjük le.
A medvehagyma vérnyomáscsökkentő hatású, vagyis magas vérnyomásúaknak kimondottan ajánlható. A vérellátottsághoz kapcsolódó problémák és érszűkületre való hajlam esetén általános megelőző hatású.
Alkalmazása: naponta kétszer 20ml medvehagyma pálinka (legjobb reggel és este)
forrás: Gabriele Bickel - likőrök, pálinkák gyógyitalok c. könyve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése