2009. november 7., szombat

Kardamon-vanília elíxir

Hozzávalók:

4 vaníliarúd,

250ml víz,

150ml borpárlat (90% Vol),

500ml konyak,

200g cukor,

20g zöld kardamontermés,

50g feldarabolt friss gyömbér


Kaparjuk ki a vaníliarúd belsejét, majd adjuk a rudat és a vaníliavelőt is a cukorral együtt a lábosba töltött vízhez, és főzzük 15 percig. Ezt követően vegyük ki belőle a vaníliát, majd pedig szűrjük a kihűlt folyadékot megfelelő nagyságú üvegbe. Adjuk hozzá a kardamonterméseket és a gyömbért, majd öntsük hozzá a konyakot is. Hagyjuk 4 hétig sötét helyen állni, majd szűrjük le, és töltsük karaffába (üvegkorsóba).


Ez az ízletes, keleties hatású elíxir a különleges alkalmak itala is lehet, de jól illik fagylaltokhoz v kávéhoz is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése