4 vaníliarúd,
250ml víz,
150ml borpárlat (90% Vol),
500ml konyak,
200g cukor,
20g zöld kardamontermés,
50g feldarabolt friss gyömbér
Kaparjuk ki a vaníliarúd belsejét, majd adjuk a rudat és a vaníliavelőt is a cukorral együtt a lábosba töltött vízhez, és főzzük 15 percig. Ezt követően vegyük ki belőle a vaníliát, majd pedig szűrjük a kihűlt folyadékot megfelelő nagyságú üvegbe. Adjuk hozzá a kardamonterméseket és a gyömbért, majd öntsük hozzá a konyakot is. Hagyjuk 4 hétig sötét helyen állni, majd szűrjük le, és töltsük karaffába (üvegkorsóba).
Ez az ízletes, keleties hatású elíxir a különleges alkalmak itala is lehet, de jól illik fagylaltokhoz v kávéhoz is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése