2009. november 7., szombat

Tavaszköszöntő likőr zöld kalcittal


Hozzávalók:
1 tavaszi csokor (százszorszépből, réti kankalinból, lándzsás útifű leveleiből, cickafarklevelekből, ibolyából, pitypangvirágból és - leveleiből),
1l gabonapálinka,
1 zöld kalcit (nyerskő).

Alaposan mossunk meg minden réti virágot és növényt, majd itassuk le róluk a vizet. Rakjuk őket egyben a zöld kalcittal együtt az üvegbe, majd öntsük fel a gabonapálinkával. Hagyjuk a meleg szobában 8 hétig állni. Ezt követően szűrjük le az italt, de a kalcit hagyjuk benne.

A zöld kalcitos elixír harmonizáló hatással bír és ellazít, vagyis kiválóan illik az első tavaszi virágokhoz, amelyek ugyanazt az érzést keltik. Megjelenésüket annak tanúbizonysága, h végre újra eljött a tavasz és a meleg évszakra sem kell már sokat várni. Magától értetődik, h a téli depresszió már a múlté.

A tavaszi növények alkoholos kivonata ezen túlmenően élénkíti az angyagcserét és salaktalanító hatású. Vagyis minden jó tulajdonságot egyesít magában, ami ebben az évszakban a szervezet számára hasznos lehet.

Tipp:
Az elíxirt sárga kalcittal is készíthetjük. A sárga kalcit növeli a csontok kalciumfelvételét, elősegíti az emésztést és élénkíti az anyagcserét.
A fehér kalcittal készülő ital pedig az említett tulajdonságokon túlmenően külön salaktalanító és méregtelenítő hatással bír. Ezen túlmenően a fehér kalcit semlegesíti a fizikai és pszichés eredetű túlzott savtermelést.

alkalmazás:
naponta 2x egy-egy kupicával

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése