2010. február 20., szombat

Gyulladások - Pósa Ferenc

Fizikai tünetei:
A gyulladás szöveti reakció, válasz a kórokozók behatolására, vagy más (kémiai-fizikai) hatásokra.
Célja és hatása: lokalizálás és védelem.
Klinikai jellemzői: duzzanat, vörösödés, kipirulás, melegség (helyi vagy általános hőjelenség!) fájdalom és működészavar.

Lelki tünetei:
Most általánosan beszélek a gyulladásokról, a konkrét betegségeknél bővebben is megtalálható a pontos jelentése.


Lázadások, lelki forrongások következménye a testi tünetként jelentkező különböző megnyilvánulási formájú gyulladásos folyamat. Lényegüket tekintve azonban megegyeznek.
Gyulladásos tüneteket akkor fog produkálni a szervezet, ha a tudatban, illetve a testben ez nem fejeződik ki, vagyis titokban tartja a problémákat.


Mit értek titok alatt?
Azt, hogy nem meri felvállalni lázadásait, elégedetlenségeit, nem néz velük szembe, következésképpen tudatosan nem is fejezi ki azokat.
Nem fejezi ki, nem törekszik a konfliktus feloldására, inkább minden igyekezetét, erejét a leplezésre, az eltemetésre fordítja.


Igen ám, de a lélek, az Isteni Lélek igyekszik a tökéletesség, a harmónia felé terelgetni a lélek emberi oldalát. Továbbá leszületésünkkor, testet öltésünkkor ezzel a törekvéssel tökéletesen egyetértettünk. Tehát, igyekszik figyelmeztetni, de mi a lélek nyelvét nem értjük, vagy nem figyelünk rá, ezért ki kell, hogy találjon egy olyan nyelvet, amire figyelmet szentelünk.


A test, a testi fájdalom, a betegség az, amire (végre) odafigyelünk.
Mivel a lelkünk, a tudatunk nem lázad fel és nem tör ki, ki kell, hogy fejeződjön valahol, máshol pl. a betegség alakjában. Amikor végre kifejeződik, lehetőségünk van a kitörésre, és ennek következményeként leomlanak a gyógyulástól távoltartó falak, és szabadon beáramolhat életünkbe az éltető, gyógyító FÉNY.


A gyulladás akkor kezd elcsendesedni, amikor kifejezzük fájdalmunkat és helyébe friss tudást, örömet viszünk be; mondjuk a folyadékokkal!


A folyadékoknak a gyulladásos betegségeknél a friss információkon túl fizikai síkon is fontos szerep jut, hiszen gyakran jelentkezik láz, melynek következménye a folyadékvesztés, a kiszáradás. Felborul a szervezet harmóniája, felborul az őselemek egyensúlya, amit minél hamarabb összhangba kell hozni.


Gyógyulásában a betegnek tevékenyen részt kell vennie az orvosi kezelés mellett úgy, hogy igyekszik szembenézni konfliktust kiváltó helyzeteivel, valamint gondolkodásával feléleszti természetes élni akarását és a pozitív vágyait.


Elmélkedik, és figyelembe veszi életének napos oldalát is (mert vannak ilyenek), továbbá, legalább magának panaszolja el gondjait, problémáit.

Keressen egy elérendő célt, melyért érdemes küzdeni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése