2010. február 20., szombat

Stressz megelőzése - reiki

Ez a kezelés segít oldani a feszültséget, ami gyakran okozója a fejfájásnak és migrénnek. Csillapítja a túlzott mentális tevékenységet, segít megtisztítani a gondolkodást, és serkenti az endorfinok, vagyis a szervezet "boldogsághormonjainak" a termelődését. Az a legelőnyösebb, ha kezünket minden kezelési pozicíóban kb. 3-5 percig tartjuk, vagyis a teljes kezelésre szánjunk 15 percet. A kezelt személy ülhet v fekhet, attól függően, melyik testhelyzet a legkényelmesebb számára.

1. Helyezze egyik kezét a kezelt személy homlokára, a másikat pedig a fej hátsó részére, a nyúltagyra, vagyis a fej és a nyak találkozási pontjához. Ez a pozicíó elősegíti a stressz csökkentését, és könnyíti a meditációt.

2. Tegyek két kezét a kezelt személy fejének két oldalára úgy, hogy a tenyértő a halántékokat érintse, az ujjak pedig felfelé mutassanak. Ezzel a pozicíóval a szemizom és a szemideg kezelhető, és egyensúly teremthető az agy bal és jobb féltekéje között.

3. Tegye két tenyértövét a fej hátsó részére, felfelé mutató ujjakkal. Ez a pozicíó feloldja a félelmeket, és csillapítja az elmét és az érzelmeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése