2009. október 6., kedd

Szem & fül



Amúgy a következő oldalon lehet rákeresni a szervekre
Tegnap - ma, szinte kifolyik a szemem, de legfőképp ma. Kutatom, h mit nem akarok meglátni v épp mit kellene meglátnom.

Könnyezés

Fizikai jellemzők:
Fokozott könnytermelés, túlzott könnyelválasztáson alapuló jelenség. Bármely, a szembe jutott idegentest előidézi, de kíséri a szaruhártya, a kötőhártya és a szivárványhártya gyulladásait is. Kiválthatják ezen kívül izgató gőzök, gázok, erős fény, vagy hideg, szeles levegő. Védekezési folyamat. Ha érzelmi impulzusok állnak a háttérben, gyakran a sírás jelensége kíséri.

Lelki háttere:(lásd még allergia)
Valami nagyon is konkrét dolog szúrja, bántja a szemét! A másként való megközelítés, másként érzékelés helyett inkább a lemondást, a bosszankodást választja! Tudatosan vagy tudat alatt elsiratja életének egyes részeit! Ezt még akkor teszi, amikor korántsem jött el az ideje, vagyis idő előtt, még élve temeti el életének legszebb pillanatait! A „temetés” következtében, mivel nem merítette ki a benne rejlő lehetőségeket, hiányozni fog belőle a tűz. A tűz, hogy figyelmét új lehetőségekre terelje. Nem merít lehetőségeiből és elveszíti életéből az értelmet. Miért küzdjön!? Ha nem találja a miértre az értelmes választ, mi alapján várja a sikert?
A gyógyulás útja:
Megtalálni, megélni az örömet!

Ideveszem a Fület is, bár konkrétan a fülcsengés nem volt feltüntve, így inkább csak az általánosságot nézem. Végül is megtaláltam, de idevettem az összes többit is. :) Érdekes dolgok ezek!

Fülzúgás

Lelki jellemzői: A zúgás oka a külső, belső hallottakon való felzúdulás, felháborodás és az ezekből következő háborúság!
A megértés helyett az őrlődést, tépelődést választja, pl.: nem használja ki a lehetőségeket. A fülzúgás lényege abban rejlik, hogy a „fülben” benne marad az elhangzott szó és ott erős visszhangot vált ki. Az erős visszhang a jelentős érzelmi reakciókat jelenti.A döntésig el sem jut az adott személy, nem enged szabad utat a hallottaknak. Csak eddig jut el, amit tapasztalt, az egyértelműen rossz! Igyekszik gátat szabni, szelektálni, de ezt úgy teszi, hogy minden ott zúg a fejében. A hátat fordítás helyett a győzködést választja, gyakran ebbe a győzködésbe saját maga is középpontba kerül. Magyarul saját magát igyekszik meggyőzni valaminek a helytállóságáról. Könnyen megjósolható a vesztes kiléte…! Emlékezz, amikor sok információ jut tudomásodra és még nem csendesedett le benned, zúg és zavaros egész világod! Vonatkozik ez a gondolatokra is!
A kivezető út: Huszárosan meg kell cselekedni a következőt: tudja, mi zavarja, akkor fordítson neki hátat és induljon el az ellenkező irányba! Keressen, de találjon is egy olyan helyet életében, gondolataiban, ami a nyugalom szigetét tükrözi. Találja meg azokat a biztos pontokat, melyek jó érzéseket ébresztenek benne. Lehet ez bármilyen dolog, a jellemzője a fontos: csendes legyen!
Fülcsengés: Őrangyalok figyelmeztetése azzal kapcsolatban, amivel 1-2 órával korábban foglalkoztunk. Ott duruzsol a megoldás, még ott csengenek fülünkben az igazság szavai, de tudomást nem veszünk róla.
Van ennek egy sokkal hétköznapibb értelmezése, jelentése is, ami ugyanannyira igaz és csak annyiban különbözik, hogy az érem másik oldala! Valahol lelkünk mélyén keressük a tisztázatlan helyzeteink megoldását, várjuk: valaki mondja meg mi a feladatunk, mi az igazság! Kettős érzés ez, egyik oldalon lényünk egyik része várja, óhajtja a kivezető út megmutatását, de a másik részünk önállóan kívánja azt felfedezni.
Ez a kettősség már képes kiváltani a fülcsengést. Állandósulni akkor szokott, amikor nagyon sokáig áll fenn ez a paradoxon. Vagyis sokáig tudatosan vagy tudattalanul, de egészen másra figyelünk, mint ami szívünk vágya!A kivezető út:Hasonlatos az eddig ismertetett vonatkozásokkal, de itt másra, konkrét dologra kell hallgatni!Hallgatni kell azokra az „apró” figyelmeztetésekre, melyek veszélyt sugallnak. Lehet – nincs semmi veszély, lehet – semmi sem fenyeget, de ezt tudnunk kell! Sőt tudnunk kell az ebből következőt is: biztonságban vagyunk.
Fülzsír: Az információt nem engedi tovább. „Az egyik fülén be, a másikon ki”. Nem engedi tovább, mert sértőnek, fájdalmasnak érzi azon dolgokat, melyek tudomására jutottak. Következésképpen kialakít egy természetes védekező mechanizmust, ez lesz a zsír!A zsír kettős szerepe: távoltartás, zökkenőmentessé tétel. Ha mással nem tud foglalkozni (csak a hallottakkal) dugó alakul ki.
Dugulás: Védekező reakció, befejezett, „sikeres” elzárkózás. Az elzárkózást választja valamilyen okos tett, hozzáállás helyett! Hogy bizonyos kellemetlen hangokat elkerüljön, ne szerezzen róla tudomást, ki kell rekeszteni – még ha ideiglenesen is. Ez a cselekvés fel fog vetni egy sokkal nehezebb feladatot, szembe kell nézni önmagával! Mégpedig úgy, hogy a megoldáshoz, a „feloldozáshoz” nem kap segítséget.
Dugulással védekezik az újabb információk ellen, mert még az előzőek is ott csengenek – megoldatlanul – fülében. A dugulás célja, hogy végre figyeljen saját igaz, belső hangjára, az igazság szavaira! Lényeges tisztázni az eddigieket, dőreség lenne további életét olyan alapokra helyezni, melyekben nem lát tisztán és nem ismeri lényegüket.A kivezető út: Elemezni eddigi ismereteit, felhasználni, hasznosítani a megszerzett, megtapasztalt tudást!Szellemi síkon történő gyógyítása igen egyszerű. Tegyük a kérdéses terület fölé kezünket, koncentráljunk a fülre és gondoljuk el: most kihúzzuk az ott keletkezett dugót!Ennek következménye lesz: a fizikai dugulás szellemi oka megszűnik és így meggyógyul, olyan folyamatok indulnak el, amiben a szellem fejlődik, és tudni fogja a szükséges teendőket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése